November 2023 - Spesialtema:

Grønn omstilling i veitransporten

Norge skal gjennom en storstilt omstilling til et lavutslippssamfunn. I denne temaseksjonen i Logistikk Inside retter vi søkelyset mot veitransporten. 

Publisert Sist oppdatert

Klimakampen har blitt vår tids store kampsak, som forener (og til dels splitter) på tvers av landegrenser, sektorer og generasjoner. Den vil påvirke arbeids- og hverdagsliv på måter som vi i dag ikke kjenner rekkevidden av. Ikke minst er transportbransjen på vei inn i en brytningstid, der forbrenningsmotorer som sluker diesel skal fases ut til fordel for motorer drevet av biogass, brenselsceller eller med elektrisk drivlinje. 

Logistikk Inside, Moderne Transport og Anlegg & Transport skriver jevnlig om nyhetsbildet fra denne grønne omstillingen. Få temaer preger den daglige nyhetsdekningen vår mer. Det kan likevel være vanskelig å henge med, i all teknologisk utvikling, rammevilkår og hvilke erfaringer de har gjort seg de transportørene som har tatt ny teknologi i bruk. Derfor har vi satt sammen denne tema-seksjonen, der vi retter spotlyset mot «grønn omstilling» i veitransporten, i et forsøk på å gjøre opp en form for status for hvor vi står nå, rett før vi skriver 2024.  

Under kan du lese våre rykende ferske artikler om den grønne omstillingen i veitransporten, i tillegg til en del av de artiklene vi har publisert tidligere i 2023 (vennligst sjekk publiseringsdato, noe av innholdet i arkivet kan inneholde informasjon som ikke er oppdatert).

Les flere saker fra Inside-arkivet:
Powered by Labrador CMS