Norwegian Hydrogen har inngått et samarbeid med det australske selskapet H2X Global.

Norwegian Hydrogen: Har inngått partnerskap med australsk fullsortiment-aktør

H2X Global inngår samarbeid med Norwegian Hydrogen for å avkarbonisere kommersiell landtransport gjennom å tilby et totalt økosystem for levering av hydrogen, fyllestasjoner og kjøretøy.

Publisert Sist oppdatert

Den australske produsenten av hydrogenkjøretøy, H2X Global Limited har signert en intensjonsavtale (MoU) med Norwegian Hydrogen AS for å samarbeide om kommersiell forsyning av hydrogen og et bredt sortiment av nyttekjøretøy som bruker hydrogen som utslippsfri energibærer, melder selskapene i en nyhetsmelding.

Den nye satsingen vil fokusere på Norden, og selskapene vil utvikle et felles kommersielt og operativt rammeverk for transportører i nærheten av Norwegian Hydrogens lokasjoner, for overgangen til hydrogen som nullutslippsløsning i fremtiden.

Vil dekke alle komponenter

Intensjonen med samarbeidet er å tilby en komplett løsning for klimavennlig kommersiell transport gjennom en kanal. Dette kan være produksjon og kjøp av grønne hydrogen-, distribusjons- og hydrogenfyllestasjoner, og å gi kundene levering og vedlikehold av kjøretøy, for igjen å kunne løse utfordringen kommersielle aktører møter med å få et fullservicetilbud for utslippsfri transport.

Bruker man Norwegian Hydrogens anlegg på Hellesylt som eksempel, vil hydrogenproduksjonen på 1,4 tonn om dagen, hvis den brukes til å redusere utslippene i transportsektoren, fjerne mer enn 9000 tonn CO2 hvert år. Dette vil gi mer enn 9 millioner kilometer utslippsfri tungtransport per år.

Temadag for grønn landtransport

1. mars møtes selskapene i Kristiansund for en temadag om grønn landtransport.

Norwegian Hydrogen kunngjorde i fjor at de inngikk et partnerskap med det USA-baserte selskapet FirstElement Fuel og det japanske selskapet Mitsui for å bygge et nordisk nettverk av hydrogenfyllestasjoner, og dette partnerskapet vil bidra til å akselerere suksessen til denne utrullingen.

Per Øyvind Voie, leder for refueling iNorwegian Hydrogen.

- Lastebiler trenger fyllestasjoner – og fyllestasjoner trenger lastebiler. Dette gjør samarbeidet mellom våre to selskaper til en perfekt match, sier leder for refueling i Norwegian Hydrogen, Per Øyvind Voie.

– Vi håper å kunngjøre de første lastebilene og fyllestasjonene som er bestilt på grunnlag av dette partnerskapet ganske snart, legger han til.

Norwegian Hydrogen

  • Norwegian Hydrogen AS utvikler, bygger og opererer et nettverk av produksjons- og distribusjonssystemer for nullutslipps hydrogen.
  • Selskapet støttes av en gruppe industrielle eiere, som Flakk Gruppen, Hexagon Purus, Hofseth International, Tafjord og Mitsui & Co. Ltd.
  • Norwegian Hydrogen har hovedkontor i Ålesund, og har også kontorer i Oslo, Narvik, Helsinki, København og Stockholm.

H2X Global Limited

  • H2X er et bil- og kraftenhetsselskap med fokus på bærekraft.
  • Selskapet er fokusert på å utnytte de mest effektive og effektive teknologiene. Spesialisering i hydrogen er grunnlaget for H2Xs vekst, men med en sterk plattform som produsent av elektrisk drevne kjøretøy, har selskapet en allsidig tilnærming til å finne riktig kjøretøy for riktig oppgave.
  • H2X Global har virksomhet i Australia, Malaysia, India og Europa.
Powered by Labrador CMS