STARTER: Nå starter produksjonen av de nye elektriske lastebilene fra DAF.
STARTER: Nå starter produksjonen av de nye elektriske lastebilene fra DAF.

DAF: Åpner ny fabrikk for produksjon av el-lastebiler

Lastebilprodusenten DAF åpner en ny splitter ny fabrikk for produksjon av de elektriske lastebilene på fabrikkområdet i Eindhoven.

Publisert
Det tok ett og et halvt år å bygge den nye fabrikken i Eindhoven.
Det tok ett og et halvt år å bygge den nye fabrikken i Eindhoven.

Den splitter nye monteringsfabrikken ligger på DAF Trucks-området i Eindhoven, og det tok atten måneder å fullføre byggingen. De første DAF XD- og XF Electric-lastebilene vil rulle av monteringslinjen i vår. DAF forventer at produksjonen vil stige til flere tusen kjøretøy årlig de neste årene, i tråd med den økende etterspørselen etter helelektriske lastebiler.

De helelektrisk lastebilene har en rekkevidde på over 500 kilometer på en ladesyklus og representerer et viktig skritt i arbeidet med å oppnå en grønnere veitransport.

4x2- og 6x2-trekkvogner og lastebiler

Grunnlaget for hver nye generasjon av elektriske DAF-lastebiler er en såkalt glider, et chassis uten drivlinje, men med førerhus. Glideren produseres på DAFs hovedproduksjonslinje for lastebiler. 4x2- og 6x2-trekkvognene og -lastebilene kompletteres deretter til XD- og XF Electric-lastebiler i en åttetrinns prosess på produksjonslinjen for montering av elektriske lastebiler.

Powered by Labrador CMS