De første 20 av 125 stk. Volvo FM Electric hos DFDS er i trafikk. Fjorten av lastebilene, som lades med fornybar elektrisitet, blir satt i drift på transportoppdrag til og fra Volvos fabrikk for tunge lastebiler rett utenfor Gøteborg.

DFDS: Har startet levering av 125 elektriske lastebiler

Volvo har levert de første 20 av 125 elektriske lastebiler til DFDS

Publisert

Forrige uke leverte Volvo Trucks 20 helelektriske lastebiler til logistikkselskapet DFDS i Göteborg i Sverige. Leveransen er en del av en større ordre på 125 elektriske lastebiler som DFDS har bestilt av Volvo. En del av den nye elektriske flåten vil transportere varer til og fra Volvo Trucks’ fabrikk i Göteborg.

DFDS-konsernet har plassert den største ordren på Volvos batterielektriske lastebiler noensinne – 125 Volvo FM Electric. Nå får 20 av disse lastebilene sin debut i kommersiell trafikk.

Fjorten av lastebilene, som lades med fornybar elektrisitet, blir satt i drift på transportoppdrag til og fra Volvos fabrikk for tunge lastebiler rett utenfor Göteborg. Initiativet markerer et viktig steg i å nå Volvo Trucks’ bærekraftmål – å ha en 100 % fossilfri forsyningskjede innen 2040. I tillegg er det brukt fossilfritt stål i fire av de 20 lastebilene DFDS nå får levert.

– Omstillingen krever samarbeid

– Vi tror på å gå foran med et godt eksempel, og det å starte med å bruke lastebiler som ikke slipper ut eksos i vår egen inngående vareflyt er en viktig del av vår strategi for å lage et bærekraftig transportsystem i verdensklasse. Jeg er virkelig stolt over å ha DFDS med som partner på denne reisen, forklarer Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Offisiell overlevering av 20 Volvo FM Electric til DFDS i Sverige i dag.

Elektriske utslippsfrie lastebiler er del av DFDS’ ambisjon om å bli karbonnøytrale innen 2050.

– Å erstatte våre konvensjonelle dieseldrevne lastebiler med alternativer som Volvo FM Electric kommer ha en stor innvirkning på våre CO₂-utslipp. Men dette tiltaket krever mer enn finansielle investeringer. Det er viktig å samarbeide med energileverandører og bransjeledere som Volvo Trucks for å gjøre virkelighet ut av våre klimaambisjoner. Omstillingen krever den rette infrastrukturen og samarbeid på tvers av forskjellige områder i samfunnet. Man når ikke målet om man jobber alene, sier Niklas Andersson, Executive Vice President og leder for logistikkavdelingen i DFDS.

Tusenvis levert

Siden Volvo Trucks startet produksjon av helelektriske lastebiler i 2019 har selskapet solgt mer enn 4300 elektriske lastebiler i mer enn 38 land over hele verden.

Volvo tilbyr for øyeblikket det bredeste produktutvalget i bransjen med seks modeller i serieproduksjon, som egner seg til et vidt spekter av transportoppdrag i og mellom byer. Volvo Trucks’ mål på verdensbasis er at i 2030 skal 50 % av alle nye lastebiler solgt være elektriske.

Powered by Labrador CMS