Scania gjør det lettere å lade langs vei

Vil rydde opp i jungelen av priser og systemer som finnes.

Publisert

Scania lanserer en ny tjeneste som skal gi enkel og fleksibel tilgang til ladenettverk som er tilpasset busser og lastebiler. Hensikten er å legge til rette for omstillingen til elektrifisering og å oppfylle kundenes behov for gode ladeløsninger. Scania Charging Access vil tilby faste og forutsigbare priser uten skjulte gebyrer via et brukervennlig faktureringssystem.

Kunder skal kunne planlegge, utføre og betale for lading gjennom én enkelt tjeneste. Scania Charging Access vil bli introdusert i flere europeiske land i oktober og vil gradvis utvides til å inkludere ladenettverk skreddersydd for tunge kjøretøy.

Kort fortalt skal dette være fordelene med Scania Charging Access:

• Scania Charging Access vil tilby markedsledende dekning når det gjelder offentlig lading av lastebiler og busser

• Forutsigbare priser, ingen skjulte gebyrer og en konsistent faktura

• Åpent for blandede flåter – den første europeiske tjenesten i sitt slag

• Spesielt fokus på smidighet, enkelhet og tilgjengelighet

• Hjelper sjåfører med å finne ladestasjonene som passer for lastebiler

– Vil ønskes velkommen av dem som har vært avventende

– Scania Charging Access jevner veien og fjerner stresset knyttet til offentlig lading langs veien ved å gi tilgang til et godt utbygd nettverk og problemfri administrasjon, sier Fredrik Allard, Senior Vice President og Head of E-Mobility i Scania.

Scanias nye ladenettverk.

– Denne tjenesten vil utvilsomt bli ønsket velkommen av de transportbedrifter og transportkjøpere som så langt har tatt en avventende tilnærming til elektrifisering. Jeg er overbevist om at det vil bidra til å åpne opp for storskala elektrifisering av busser og lastebiler i ulike applikasjoner i Europa.

Grensesnittet mot kundene er gjennom My Scania (for oversikt, planlegging og administrasjon) og den nylig lanserte Scania Driver App, som gir sjåførene mulighet til å se hvor laderne er, beregne avstanden dit og å overvåke selve ladingen. Scania Charging Access er tilgjengelig for kunder med blandede flåter.

Skal være enkelt og pålitelig

– Vår ambisjon er å lage ladeløsninger som gir reell kundeverdi i form av enkelhet og pålitelighet, forklarer Fredrik Allard.

– Ved å bruke vår ladetjeneste kan kundene få sikker og relevant informasjon om hvor de kan finne ladestasjoner som passer for lastebiler og forsikre seg om at de betaler en rettferdig lokal pris. Til nå har kundene slitt med ulike apper, vilkår og fakturaer, ikke ulikt den rotete situasjonen bilbrukerne opplever.

Pålitelighet er en nøkkelfaktor for alle kunder i transportbransjen, og Scania ser et sterkt kundebehov for å gjøre ladingen enkel og forutsigbar.aa

Holder kortene tett til brystet

Scania vil foreløpig ikke avsløre sine samarbeidspartnere blant nettverkene, men Fredrik Allard understreker at det for eksempel er muligheter for lokale Scania-forhandlere og de store selskapene som driver med personbillading, å bli med i Scanias ladetjeneste.

– Hele transportbransjen har gledet seg til at noe slikt skal skje, sier Fredrik Allard.

– Scania Charging Access handler først og fremst om å skape de nødvendige forutsetningene for overgangen til e-mobilitet innenfor vår bransje. Jeg påstår ikke at vi gjør dette av veldedighet, men målet vårt er å gi den infrastrukturen som trengs for bærekraftig transport. Jeg håper virkelig at andre i bransjen støtter dette ved også å dele sine nettverk for blandede flåter, og dermed tilby kundene tilgang til et bredest mulig ladenettverk i Europa.

Følg med i oktober

Scania Charging Access vil bli lansert i oktober og skal forenkle lading og sette i gang en sømløs overgang til elektrifisering over hele Europa:

– Dette er et unikt tiltak. Ingen andre i bransjen har en smart løsning der alle slags kunder kan få tilgang til virksomhetene som tilbyr ladestasjoner egnet for lastebiler og busser, samtidig som de får en sammenhengende faktura hver måned, understreker Fredrik Allard.

Grunnideen er å kombinere ulike ladeløsninger for å skape den kundeverdien som kreves for å overbevise kundene som er positive, men som så langt har vært nølende med å elektrifisere transporten.

Powered by Labrador CMS