Nytt om navn:

Knut Gravråk hentes tilbake til NLF, denne gang som ny toppsjef.

Ny toppsjef i NLF: Eks-fagsjef Gravråk hentes tilbake - begynner i april 

Et par dager etter at det ble bekreftet at Arbeiderpartiet gjorde et skuffende kommune- og fylkestingsvalg dumper pressemeldingen fra NLF inn i innboksen om at Knut Gravråk har takket ja til stillingen som forbundets administrative toppsjef - mindre enn ett år etter at han forlot NLF til fordel for Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

Gravråk kom inn i Norges Lastebileier-Forbund i 2016 og jobbet en periode som rådgiver for tidligere NLF-direktør Geir A. Mo, forbundsleder og ledergruppen, før han ble fagsjef for arbeidsgiverspørsmål i forbundet. 

I oktober i fjor skiftet trønderen beite for å bli fagpolitisk rådgiver ved det sentrale partikontoret i Arbeiderpartiet. 

- Jeg trivdes veldig godt der (i NLF, red.anm), men da jeg så at denne jobben i Arbeiderpartiet ble utlyst, ble jeg veldig nysgjerrig. Jeg tror det er en god match. Jeg har vært aktiv i bevegelsen og partiet nesten hele livet, fortalte han i et intervju til den politiske nettpublikajsonen Alltinget da han tiltrådte i oktober 2022.

I intervjuet fortalte han videre at han meldte seg inn i AUF som 14-åring, og at en av de viktigste arbeidsoppgavene i den nye jobben var å bidra til å styrke kontakten mellom partiet og fagbevegelsen.

- Jeg har vært lastebilsjåfør og har drevet eget transportfirma, men har vært aktiv i politikken ved siden av det. Politikken har vært en stor del av livet mitt, og jeg har veldig troen på en samlet arbeiderbevegelse som kraft for å skape et bedre samfunn, sa han videre i intervjuet.

Mentzoni holder i rattet frem til april 2024

– Jeg ser frem til å få Knut Gravråk tilbake som kollega. Vi har tidligere arbeidet godt sammen og kommer raskt til å finne frem til hvordan vi skal arbeide sammen til beste for NLFs medlemsbedrifter, formidler viseadministrerende direktør Jan-Terje Mentzoni i nyhetsmeldingen. NLF-veteranen har fylt rollen som administrerende direktør i NLF etter Geir A. Mos avgang i august, og vil fortsette å fylle rollen en god stund fremover. Gravråk begynner formelt i NLF 1. desember, men grunnet pappapermisjon vil han ikke tiltre før i april 2024.

Vara på stortinget

Gravråk har bred organisatorisk bakgrunn og har sittet som representant for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Melhus (2003-2007), han har vært medlem av sentralstyret i ungdomspartiorganisasjonen AUF og har i perioder fungert i rollen som vararepresentant på Stortinget mens partikollega Gunn Karin Gjul har vært i permisjon.

Erfaring som lastebileier

Gravråk har også en bakgrunn som lastebilsjåfør og bedriftseier. Sammen med faren Ludvik etablerte han transportbedriften Gravråk Transport AS i Kvål i oktober 2010. Selskapet er fremdeles aktivt, men uten noe transportaktivitet av betydning siden Gravråk trådte inn i NLF i 2016.

Powered by Labrador CMS