Nytt om navn:

SJEF: Thor Gjermund Eriksen er konsernsjef i Bane Nor.

Thor Gjermund Eriksen på plass i Bane Nor

I dag har Thor Gjermund Eriksen sin første arbeidsdag som konsernsjef i Bane Nor.

Publisert

I juni i år ble det klart at Thor Gjermund Eriksen tar over som konsernsjef i Bane Nor etter Gorm Frimannslund. Eriksen kommer fra jobben som administrerende direktør i Norsk Tipping.

– Bane Nor har en svært viktig rolle i jernbanesektoren, og jeg tror jeg kan være med å sette en mer tydelig retning. Folk er glad i tog, men vi trenger å bygge tillit, sier Thor Gjermund Eriksen. 

- Folk må kunne stole på toget

Eriksen gleder seg over å få muligheten til å ta fatt på et stort samfunnsoppdrag for et klima- og miljøvennlig transportmiddel.

– Jeg er opptatt av at samfunnet skal utvikle og modernisere seg, og vi skal gjennom det grønne skiftet. Vårt bidrag blir å utnytte og utvikle den infrastrukturen vi allerede har enda bedre, sier han.

Eriksen mener det er viktig å styrke driften og vedlikeholdet av jernbanen, slik at togene kommer og går når de skal.

– Folk som skal ta toget eller de som sender gods, må kunne stole på toget, sier han.

Har tro på kollektive løsninger

At Bane Nor har stått i mange utfordringer er ingen hemmelighet, men konsernsjefen er ikke bekymret.

– Den norske jernbanen og togtilbudet har faktisk blitt bedre de siste årene med en kapasitetsøkning i antall reiser. Bane Nor og jernbanesektoren samlet må ha en ambisjon om tydelige forbedringer. Jeg har tro på de kollektive transportløsningene, og her har jernbanen en viktig rolle, sier han.

STYRELEDER: Cato Hellesjø er styreleder i Bane Nor.

Han ønsker å bidra til et sterkere samarbeid på tvers av hele jernbanesektoren, samt i egen virksomhet.

– Slik skal vi sikre at enda flere kan reise klima- og miljøvennlig med tog, og få mer gods over fra vei til bane, sier Thor Gjermund Eriksen.

Styreleder i Bane Nor Cato Hellesjø har tidligere fortalt at Thor Gjermund Eriksen blant annet ble valgt på grunn av sin ledererfaring fra komplekse og store virksomheter, erfaring med å jobbe tett med fagforeninger og sin forståelse for statlig eierskap og politiske beslutningsprosesser.

– Jeg er glad for at Thor Gjermund Eriksen er i gang som konsernsjef. Han har en tydelig forståelse for utfordringene og mulighetene for Bane Nor og jernbanen. Jeg er helt sikker på at dette blir svært bra den videre utviklingen av jernbanen i Norge, sier Cato Hellesjø.

Toppleder

Thor Gjermund Eriksen har hatt en rekke topplederstillinger i norsk samfunns- og arbeidsliv de siste 20 årene.

Fra 2013 til 2022 var han kringkastingssjef i NRK. Han har også bakgrunn som direktør og konsernsjef i Amedia, samt journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten.

Se mer fra Inside-arkivet:

Powered by Labrador CMS