Scania har sendt ut denne meget omtrentlige skissen over hvordan det nye dashbordet skal se ut.

Scania introduserer nytt digitalt dashbord

I en stor trinnvis endring introduserer Scania nå lastebiler med digitale dashbord, basert på en modulær elektronikkarkitektur som inkluderer en rekke nye sikkerhetsfunksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Det digitale dashbordet, Smart Dash, er byggesteinen som skal legge til rette for digitale tjenester, økt sikkerhet og forbedrede brukeropplevelser.

Smart Dash:

• Digitalt dashbord med Center Information Display

• Tilbyr sømløs digital støtte for sjåfører og operatører kombinert med løsninger som My Scania og Scania Driver App

• Ny systemarkitektur samsvarer med EUs nye General Safety Regulation og FNs nye cybersikkerhetsforskrifter

• Aktiverer OTA-oppdateringer (over-the-air), potensielt via superraske 5G-tilkoblinger

• Forbedret menneskelig maskingrensesnitt (HMI).

Nye forskrifter i 2024

Scanias digitale dashbord skal introduseres i 2024.

- Vi ser på Smart Dash som en del av kjernen i vårt digitale økosystem, og en flott måte å styrke våre sjåfører, sier Stefan Dorski, Senior Vice President, Head of Scania Trucks.

- Det vil gi dem overlegen tilgang til all slags relevant informasjon når de kjører, og støtte dem i å utføre andre typer oppgaver når de har parkert, via for eksempel Scania Driver App og My Scania. Disse løsningene er sammenkoblet, og tilbyr en virkelig produktiv brukeropplevelse.

Nye generelle sikkerhetsforskrifter fra EU vil gjøre ulike sikkerhetsorienterte funksjoner obligatoriske for tunge nyttekjøretøy fra juli 2024. De nye forskriftene, UNECE R155 og R156, vil også gjelde for cybersikkerhetsteknologier, med mål å forhindre og redusere tukling med kjøretøy.

Scania har utviklet en ny elektrisk systemarkitektur, felles for både lastebiler og busser. Denne nye arkitekturen muliggjør smartere og raskere kommunikasjon med høyere cybersikkerhet, og oppfyller de nye EU-kravene.

- For Scania sammenfaller de nye kravene med vår ambisjon om å skape en løsningsorientert digital struktur som støtter våre kunder på deres digitaliseringsreise," sier Dorski.

Ny generasjon kameraer, radar og sensorer

Scania øker fokuset på aktive sikkerhetssystemer med ny generasjon kameraer, radar og sensorer. Innføringen av nye sikkerhets- og varslingssystemer skal bistå sjåfører med å unngå hendelser som ofte oppstår i travle og trange bymiljøer.

- Vi har lagt merke til økte kundeforventninger til sikkerhetsfunksjoner. Aspekter som påvirkning fra personbilsegmentet kan for mange ha vært en øyeåpner til å bli klar over hvor nyttige disse systemene er. Ikke bare vil de redde liv, de vil også bidra til å øke produktiviteten samtidig som de reduserer stressnivået og byrden til sjåførene, sier Dorski.

De ulike ytelsestrinnene til Smart Dash vil erstatte Scanias nåværende løsninger, og kan bestilles for lastebiler som skal produseres tidlig 2024.

Powered by Labrador CMS