AUTONOMT: Ved containerhavnen i Felixstowe skal disse to autonome terminaltraktorene nå settes i drift.

UKs største havn tar i bruk førerløse terminaltraktorer

HAVN: Den britiske havnen Felixstowe setter i drift to autonome traktorer, som skal frakte containere mellom ulike deler av havnen.

Publisert

Ifølge havneoperatøren, Hutchinson Ports, er Port of Felixstowe den første havnen i Europa som introduserer autonome terminaltraktorer som opererer i samme miljø som førerstyrt trafikk (mixed-traffic operations).

Felixstowe ligger på østkysten av England like ved Ipswich. Havnen er den største containerhavnen på de britiske øyer med 2000 anløp i året.

Når de nå skal ta i bruk de to første terminaltraktorene, bruker de LiDAR-teknologi sammen med GPS-er. LiDAR-kameraene gir 360 graders bilde av omgivelse i sanntid. Lyssensorteknologien lager en 3D-modell av området terminaltraktoren beveger seg i. Det ligger også et digitalt kart i bunn i flåtestyringssystemet som traktorene skal operere i.

Posisjoneringen i systemet har en nøyaktighet på to centimeter og har en nøyaktighet på 0,5 grader på styrevinkelen på hjulene.

Terminaltraktorene har vært igjennom grundig testing i forkant. I første omgang skal de brukes til å transportere containere mellom to ulike deler av havneterminalen.

Det er Westwell som leverer terminaltraktorene. Ved havnen Hutchison i Thailand har Westwell allerede hatt seks tilsvarende terminaltraktorer i drift siden september 2020.

Powered by Labrador CMS