Enkelt forklart:

St. Lawrence-stredet.

8. St. Lawrence-stredet

Via St. Lawrence-stredet kan man nå de store innsjøene i Nord-Amerika i USA og Canada via sjøveien ned St. Lawrence-elven.

Publisert Sist oppdatert

Kort oppsummert: Gateway fra Atlanterhavet til de store innsjøene og industri- og råvarebastionene i Nord-Amerika.

St. Lawrencestredet er en svært viktig vannvei i Nord-Amerika, som ikke minst har spilt en sentral rolle i utviklingen og industrialiseringen av Nord-Amerika og fremveksten av noen av de største byene på kontinentet.  

St. Lawrencestredet ligger i det østlige Canada og forbinder Atlanterhavet med St. Lawrence-gulfen og St. Lawrence-elven. Stredet løper fra nordøst til sørvest og skiller Newfoundland og Labrador på den nordlige siden fra Quebec på den sørlige siden.

Via St. Lawrence-elven og The St. Lawrence Seaway forbinder man også de fire store innsjøene som ofte kun omtales som The Great Lakes (Lake Michigan-Huron, Lake Ontario, Lake Eerie og Lake Superior). 

Slik kan man via disse vannveiene nå langt inn i hjertet av det nordamerikanske kontinentet til byer som Toronto, Montreal, Quebec City og Hamilton i Canada, og til industri- og råvarebastioner som Detroit, Chicago, Buffalo, Cleveland og Millwaukee i USA.  

Stredet er oppkalt etter St. Lawrence-elven, som i sin tur ble navngitt av den franske oppdageren Jacques Cartier i 1535. Han ankom stredet på St. Lawrence-dagen, 10. august, og valgte derfor å navngi både elven og stredet etter denne helgenen.

Enkelt forklart

  • Under vignetten "Enkelt forklart" har vi artikler som gir en faglig kontekst til mye av det vi skriver om til daglig i Logistikk Inside, men som ikke er rene bransjenyheter.
  • I en hektisk hverdag tar en det ofte for gitt at alle er godt kjent med de begrepene man slenger rundt seg med den største selvfølgelighet. Slik er det sjelden. Mange av våre lesere er eksperter innen sinet fagfelt, men abonnerer på Logistikk Inside nettopp for å kunne få en større forståelse av helheten i de globale forsyningskjedene og de ulike delene som inngår i denne helheten. 
  • Derfor håper vi at våre artikler under vignetten "Enkelt forklart" kan bidra til at du får en økt forståelse og interesse for fagfeltet.
  • Vi gjør oppmerksom på at artiklene vi publiserer ikke alltid blir vedlikeholdt og oppdatert for ettertiden. For artikler som er flere år gamle kan det være forhold som gjør at noe av innholdet er utdatert.
Powered by Labrador CMS