Enkelt forklart:

Singaporestredet

22. Singaporestredet

Singaporestredet er, i likhet med det nærliggende Malakkastredet, helt avgjørende for interkontinental skipstrafikk og for en effektiv flyt av gods fra Øst-Asia til Europa, østkysten av USA og til India og landene i Midt-Østen.

Publisert Sist oppdatert

Kort oppsummert: Innfallsporten til Malakkastredet

Singaporestredet er en viktig sjøvei som ligger sør for Singapore, og som via Malakkastredet knytter Sør-Kinahavet med Bengalbukta og Det indiske hav. 

Dette stredet skiller Singapore fra Indonesias Riau-øyene i sør. På grunn av sin strategiske plassering ved en av verdens mest trafikkerte sjøruter, spiller Singaporestredet en nøkkelrolle i internasjonal sjøfart, og er i likhet med Malakkastredet et av verdens viktigste og mest trafikkerte sjøområder for interkontinental sjøfrakt.

I tillegg til å være et transittpunkt for interkontinental transport, eller mellom Øst- og Vest-Asia, er Singaporestredet også et inngangspunkt for havnen i hovedstaden Singapore, som er en av verdens største containerhavner.

Singapore har utnyttet sin geografiske beliggenhet for å bli et sentralt logistikk- og handelssentrum, og tilbyr omfattende tjenester for shippingindustrien, inkludert skipsreparasjoner, forsyningskjede-logistikk og oljebunkring. 

Skipstrafikken gjennom Singaporestredet inkluderer en bred variasjon av fartøyer, fra containerskip og bulkskip til oljetankere og passasjerfartøyer. Dens trafikk er tett knyttet til den økonomiske aktiviteten i Asia-Stillehavsregionen og den globale handelen generelt.

 

Enkelt forklart

  • Under vignetten "Enkelt forklart" har vi artikler som gir en faglig kontekst til mye av det vi skriver om til daglig i Logistikk Inside, men som ikke er rene bransjenyheter.I en hektisk hverdag tar en det ofte for gitt at alle er godt kjent med de begrepene man slenger rundt seg med den største selvfølgelighet. 
  • Slik er det sjelden. Mange av våre lesere er eksperter innen sinet fagfelt, men abonnerer på Logistikk Inside nettopp for å kunne få en større forståelse av helheten i de globale forsyningskjedene og de ulike delene som inngår i denne helheten. 
  • Derfor håper vi at våre artikler under vignetten "Enkelt forklart" kan bidra til at du får en økt forståelse og interesse for fagfeltet.
  • Vi gjør oppmerksom på at artiklene vi publiserer ikke alltid blir vedlikeholdt og oppdatert for ettertiden. For artikler som er flere år gamle kan det være forhold som gjør at noe av innholdet er utdatert.
Powered by Labrador CMS