Drammen havn er Norges viktigste importhavn for biler. Her fotografert i 2021.
Drammen havn er Norges viktigste importhavn for biler. Her fotografert i 2021.

Knuste månedsrekorden: 17.692 biler losset i Drammen

Aldri tidligere har så mange biler blitt losset i Drammen på en måned som i november. Faktisk er den nye rekorden 40 prosent høyere enn forrige rekord.

Publisert

Hele 17.692 biler trillet over kaikanten i en hektisk måned i Drammen Havn. Rederier, speditører, transportører og en lang rekke medarbeidere på Holmen i Drammen har jobbet på høygir for å få bilene i land og videre ut til bilforhandlere og ventende kunder.

Den nye rekorden ligger 40 prosent over forrige rekordmåned, opplyser havna.

- Alle aktørers evne og vilje til å justere og tilpasse seg hverandre har vært svært viktig for å få til dette solide løftet, sier Havnedirektør Arne Fosen.

Samtidig er det avgjørende for billogistikken at transporten videre fra Drammen også fungerer godt. Mange kunder i hele landet gleder seg til å ta i bruk sin nye bil før året er omme.

- Vårt inntrykk er at forsyningskjedene til bilbransjen har klart å tilpasse seg mange av utfordringene som Korona og krigen i Ukraina ga. Samtidig ser vi også at flere bilprodusenter har prioritert det norske markedet i månedene før avgiftsendringene som forventes fra nyttår, sier Fosen.

Også i desember forventes stor aktivitet i Drammen, og spenningen lever videre om rekorden fra 2021 med 118.452 importerte biler blir slått i år.

Powered by Labrador CMS