BLIR STØRRE: Driv Energi blir stadig større, nå etter fusjon med Bjørknes Kjemi AS. Dette bildet et av en Driv-stasjon på Kilemoen utenfor Hønefoss i 2020.

Driv Energi utvider etter fusjonering

STØRRE SAMMEN: Driv Energi AS tar store steg i sitt tilbud etter å fusjonere med selskapet Bjørknes Kjemi AS.

Publisert

Bjørkes Kjemi AS og Driv Energi AS slo seg formelt sammen 1. desember 2023, og går nå ut med nyheten. Med dette blir selskapet ledende innen miljøfremmende produkter og fremtidsrettede energiløsninger, skriver selskapet i en melding. Selskapet tilbyr et bredt spekter av produkter innen drivstoff, kjemi, smøremidler og bio-produkter.

Først i Norge

Blant annet oppgir Driv Energi AS at selskapet blir den første drivstoffleverandøren i Norge som også produserer AdBlue.

I hovedsak er næringsmarkedet målgruppen for det nye samarbeidet, men det oppgis at privatmarkedet er en stadig voksende kundegruppe. Driv Energi opplyser videre at transport og anleggsvirksomhet er viktige områder for selskapet som tar sikte på å være en totalleverandør av produkter til kjøretøy og maskiner.

FORNØYD: Daglig leder Ronny Morken i Driv Energi.

- Fusjonen gir oss muligheten til å kombinere ressurser, kunnskap og innsats for å skape bærekraftige produkter og løsninger. Vi er dedikerte til å være en pådriver for positiv endring og ser frem til å levere flere miljøvennlige alternativer til kundene, sier daglig leder Ronny Morken i Driv Energi.

Skal vokse sammen

Bjørkes Kjemi og Driv Energi har vekstambisjoner for kjemiproduktene, og ser fusjonen som en avgjørende faktor for å realisere ytterligere ekspensjon i tiden fremover.

- Den strategiske utvidelsen vil styrke produksjonskapasitet og forbedre distribusjonsnettet for å betjene kunder over hele Norge, sier tidligere daglig leder Bernt Rognlien i Bjørkes Kjemi.

- Vi gleder oss veldig til å ta fatt på 2024 sammen med Driv Energi, og har troen på at dette styrker vår mulighet til å innfri kundenes behov, fortsetter han.

Nye produkter

Et av de spennende initiativene som følger med fusjonen er produksjonen av spylervæske på papp. Produktet representerer et betydelig skritt mot å redusere plastavfall og CO-utslipp.

Selskapet produserer via en kjemifabrikk på Kongsvinger, den første av tre planlagte fabrikker på sikt. Sirkulærøkonomien står i høysetet ved fremtidige planer, hvor Driv vil sørge for miljøfremmende produkter, effektive verdikjeder, lavere miljøbelastning ved produksjon og distribusjon, og arbeidsplasser lokalt der fabrikkene etableres, står det i pressemeldingen.

- Det er viktig for oss å ivareta lokalkunnskapen og kjenne kundenes områder. Det er et av våre fremste fortrinn som aktør i denne bransjen, forteller Ronny Morken. Det vil alltid være kundene som står i fokus for våre utviklingsplaner.

Powered by Labrador CMS