2023 - Kort oppsummert:

2. desember: Ståle Bjørdal 

Følg Logistikk Insides julekalender. Bak luke nummer to finner vi Ståle Bjørdal, daglig leder i GF Logistikk.

Publisert Sist oppdatert

Logistikkredaksjonens adventskalender

  • I forlagshuset Bjørgu har vi to publikajsoner som følger logistikkkbransjen tett. 
  • Her er Logistikk Inside og søsterpublikasjonen Mtlogistikk.nos redaksjonelle adventskalender, der vi ber et knippe bransjepersonligheter fra logistikkens verden komme med sine refleksjoner rundt året vi snart legger bak oss og om året vi går inn i.
  • Det presenteres en ny artikkel hver dag.

Bjørdal etablerte GF Logistikk på Gardermoen for 25 år siden. 

- Hva i logistikkåret 2023 mener du gir mest grunn til optimisme for fremtiden?

- Vi hadde en svært god inngang i 2023, men har merket at det har stilnet litt av etter sommeren. Totalt sett går vi ut av 2023 med en sunn vekst og ser oss godt fornøyd med det, men frykter 2024 vil by på ytterligere nedgang i volum. Det positive oppi alt er at logistikkbransjen i større grad enn før pandemi og nedgangstider har fått anerkjennelse for den rollen bransjen har. Med en stadig større vridning til B2C-leveranser vil flere mennesker «treffe» bransjen vår. Og som privatpersoner stiller vi enda høyere krav til presisjon enn om tilsvarende levering skjer til bedrift, som igjen krever en utvikling i logistikk og IT. Dette sammen med droner og AI gjør fremtiden svært spennende.

- Hva er du mest fornøyd med for året som har gått på vegne av egen bedrift? 

- Vi markerte 25 årsjubileum i oktober, har ny terminal under bygging og fikk ny logo i 2023. Dette er nok de enkelthendelsene som har satt størst fotavtrykk som også er merkbare utenfor organisasjonen. Innad i bedriften har vi vært flinke til de mange små omstillinger underveis for å gjøre vår og kundens hverdag så god som mulig. Jeg blir ekstra glad når jeg hører latteren sitter løst på kontor og terminal samt at folk tar seg tid til en runde shuffleboard midt i en hektisk hverdag. Vi er nå i ferd med å ISO-sertifisere oss og dette hadde ikke gått så smertefritt om ikke alle ansatte hadde bidratt på hver sin unike måte og trukket i samme retning. 

- Er det noen i logistikkbransjen du mener bør får en ekstra anerkjennelse for den jobben som er lagt ned for næringen?

- Jeg synes NHO Transport og Logistikk med Are Kjensli i spissen gjør en god jobb for vår bransje. Jeg var så heldig å få delta på tur til Barcelona i NHO-regi i våres og møtte mange interessante mennesker i alle slags roller på den turen. I tillegg til å være en organisasjon som skaper gode rammevilkår for vår bransje er de også gode til å tilrettelegge for gode relasjoner mellom medlemmene.  

- Hva tror du kommer til å prege logistikkåret 2024?

- Jeg tror bransjen vil være preget av lavere volum. Jeg utelukker heller ikke at det blir en del bedrifter som vil slite og gå konkurs både innenfor og utenfor vår næring.

- Hva tror du kommer til å prege 2024 for egen bedrift?

- 2024 blir ett spennende år for oss hvor flyttingen til nye lokaler både vil prege og glede oss. Men vi tror dessverre vi må sloss mer for volumene enn tidligere år, men vi er godt rustet.

Her kan du følge logistikkredakjsonens julekalender:

Powered by Labrador CMS