Møt DB Cargos robothund «Spot»

Deutsche Bahn Cargo lanserte i fjor en innovasjon som kan revolusjonere den tradisjonelle måten å utføre inspeksjoner og vedlikehold innen jernbanedrift: Den firbente roboten "Spot".

Publisert

"Spot", et produkt fra det anerkjente robot-selskapet Boston Dynamics, er utstyrt med en rekke avanserte kameraer, sensorer og kunstig intelligens, som gjør den i stand til å navigere autonomt i komplekse miljøer. Dette inkluderer evnen til å gå opp trapper, klatre ned i vedlikeholdsgrøfter og bevege seg trygt på vanskelig terreng - egenskaper som gjør den ideell for å avlaste ansatte fra fysisk krevende oppgaver.

Ved DB Cargo's vedlikeholdsanlegg ble "Spot" satt i drift i 2023, hvor den utførte oppgaver som selvstendig identifisering av godsvogner og inspeksjon av aksler på togvognet. Dette markerer en signifikant milepæl i bruken av digitale verktøy for å forbedre effektiviteten og sikkerheten i vedlikeholdsarbeidet, melder Deutshce Bahn .

Gjennom sin avanserte teknologi kan denne gående roboten utføre visuelle inspeksjoner for å oppdage skader på toget, en oppgave som tidligere krevde betydelig menneskelig innsats og ressurser.

Programvaren for fjernvedlikehold, levert av det tyske oppstartsselskapet Energy Robotics, er spesialtilpasset DBs behov og tilbyr "Spot" som en tjeneste. 

Powered by Labrador CMS