Vestre ut - Myrseth inn som næringsminister:

Cecilie Myrseth ble fredag 19. april utnevnt til ny næringsminister.

Stollek ved Kongens bord

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ble felt for plagiat, det medfører stollek ved Kongens bord, der tre ministerstoler ble besatt av nye ansikter.

Publisert Sist oppdatert

Etter en turbulent tid i norsk politikk der helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) måtte gå av på grunn av plagiatanklager, står stolen til Helseministeriet ledig. 

Som vanlig velges statsråden fra partirekkene til statsråden som forlater posten.

Istedenfor å hente inn en ny statsråd for å ta plass i det ledige setet, har Jonas Gahr Støre funnet det riktig å gjøre rokeringer i regjeringen for å fylle det tomrommet og justere flere nøkkelposisjoner:

  • Som vi antydet allerede tirsdag, Jan Christian Vestre flyttes fra setet som næringsminister og over i setet Kjerkol overlot som helse- og omsorgsminister.
  • Vestres ledige sete som næringsminister fylles av Cecilie Myrseth, som har hatt rollen som fiskeriminister og hat tett dialog med det maritime næringslivet. Som kjent er også de to ministerpostene tett sammenknyttet også i departement-strukturen, der begge to inngår i Nærings- og fiskeridepartementet
  • Dermed er det Marianne Sivertsen Næss, stortingsrepresentant fra Finnmark og tidligere ordfører i Hammerfest, som i dag tok sin plass ved Kongens bord for aller første gang. Da i rollen som fiskeri- og havminister. 
Marianne Sivertsen Næss ble 19. april utnevnt til ny fiskeri- og havminister.
Jan Christian Vestre ble fredag 19. april utnevnt til ny helse- og omsorgsminister.
Powered by Labrador CMS