Nytt om navn:

Hvordan vil den nye regjeringskabalen se ut når statsministeren stokker om på kortene?

Støre må legge ny kabal - forsvinner Vestre til helsesektoren?

Statsminister Jonas Gahr Støre har måttet ta frem kortstokken flere ganger i regjeringsperioden. Etter at helse- og omsorgsminister Invild Kjerkol før helgen måtte levere inn adgangskortet til regjeringskontoret etter å ha blitt felt for plagiat i sin masteroppgave, må Støre frem med kortstokken på ny og trylle frem en joker fra egne rekker. 

Publisert Sist oppdatert

Det var en statsråd fra Arbeiderpartiet som gikk ut av regjeringen, noe som betyr at det vil være en statsråd fra Arbeiderpartiets egne rekker som vil gå inn i regjering. Og det vil etter alle solemerker være en kvinne.

Men at det er en kvinne som skal bli helse- og omsorgsminister, nei, det er ikke like opplagt. Helsesektoren er et av Arbeiderpartiets viktigste politiske fagfelt, der de vil vise sin politiske tyngde. 

Å hente inn en "fra siden" kan fremstå mindre fristende for Støre enn å rokkere litt på laget sitt. I et slikt perspektiv er både næringsminister Jan Christian Vestre og samferdselsminister Jon Ivar Nygård aktuelle kandidater. Og særlig førstnevnte trekkes frem som en potensiell joker i den nye regjeringskabalen. 

I så fall kan vi få en ny kvinnelig samferdselsminister eller næringsminister, med partipapirene i orden, bli annonsert i løpet av uken.

Powered by Labrador CMS