MESSE: Senest i slutten av november sto flere Scania hybrider utstilt på Solutrans-messen i Lyon.

Scania stopper produksjonen av hybrid-lastebiler etter ordretørke

Scania stopper produksjonen av både HEV og PHEV hybride lastebiler. 

Publisert Sist oppdatert

Lastebilprodusenten Scania har besluttet å stoppe produksjon og salg av hybride lastebiler, både HEV og PHEV. Mangel på etterspørsel i Europa er en av årsakene til dette.

LØSNINGER: På uteområdet var det flere Scania hybrider med påbyggløsninger utstilt i Lyon i november.

Allerede sist høst hørte AT.no rykter om at Scania vurderte å stoppe produksjonen av hybridbilene, men under Solutrans i slutten av november var det flere hybridbiler utstilt på standen. Det er det nederlandske magasinet TTM som nå har fått bekreftet at produksjonen vil stanses. TTM forteller at de ifjor høst spurte Fredrik Allard, Senior Vice President Head of E-mobility i Scania Group, om dette stemmer. Han bekreftet at Scania vil slutte å produsere HEV- og PHEV-lastebiler.

Årsakene til avgjørelsen har flere årsaker.

– Grunnlaget for beslutningen er imidlertid enkel: Det var for lite etterspørsel etter disse bilene. Ganske rart, for hybridbilene våre fungerer utmerket og er det perfekte verktøyet å starte overgangen til helelektrisk transport med. En elektrisk rekkevidde på 60 km er tilstrekkelig for kjøring inne i byene, sa en talsperson for Scania til TTM.nl.

Talspersonen sier imidlertid at beslutningen om å stoppe ikke var enkel å ta. 

- Vil etterspørselen ta seg opp hvis vi holder produksjonen i gang? Vanskelig å si, men da hadde vi også måttet investere for å overholde det nye GSR-regelverket (generelle sikkerhets regler i EU), pluss at det måtte installeres nye batteripakker. Dette, sammen med salgstallene, har fått oss til å bestemme oss for å sette en stopper for HEV og PHEV i Scania. Nøyaktig produksjonsstopp er foreløpig ikke kjent. Scania lover å bistå eksisterende kunder med service og garanti.

Powered by Labrador CMS