Det utvendige skallet er på plass, nå kan den nye terminalen til GF Logistikk fylles med tekniske installasjoner og innredninger.

GF Logistikk i rute til innflytting 1. desember

GARDERMOEN: Med tette vegger og taket på plass var det tid for tradisjonell markering av kranselag for den nye logistikkterminalen til GF Logistikk på Gardermoen forrige torsdag.

Publisert Sist oppdatert
Ståle Bjørdal, styreleder og eier i GF Logistikk (f.h.) takket sammen med Marius Listerud og Thor Thoeneie fra utbyggerselskapet Oslo Airport City bygningsarbeiderne for flott innsats så langt. Etter kranselaget er det de innvendige tilpasningene som skal utføres de neste månedene.

Alt ligger dermed godt til rette for innflytting innen 1. desember.

- Ja, det ser bra ut! Det er moro å se det man har planlagt i sitt eget hode begynne å ta fysisk form. Byggeprosessen til nå har gått veldig smidig, med få endringer, forteller Ståle Bjørdal, grunnlegger og og eier i GF Logistikk, til Logistikk Inside.

Flytter noen få hundre meter

Byggetradisjon: Kranselag

Kranselag, sperreskål, mønsåsfest, fest gitt av byggherren for arbeiderne på bygg når mønsåskransen er reist. Ble markert ved at snekkerne satte opp en krans eller lite tre i mønet når huset var under tak.

Etter at bygget var under tak spanderte byggherren en fest for arbeiderne, som regel innen én uke. Hvis festen ble holdt i tide hang snekkerne opp et flagg eller en blomsterkrans på bygget, hvis ikke kunne snekkerne henge opp en fillemann eller mønsåskall.

Det finnes lignende tradisjoner i mange europeiske land. I Danmark brukes ofte tre kranser i sperrene, i Polen brukes en grønn busk sammen med siste taksperre. I land som Nederland er pannenbier (taksteinsøl) vanlig.

Tradisjonen er nå vanligvis avløst av en gave eller et måltid. En periode var også kontant gratiale til arbeiderne vanlig, sedvanlig en daglønn per mann.

Kilde: Store norske leksikon

Selskapet har de siste 14 årene holdt hus i Brages veg 8 på Gardermoen en snau kilometer unna.

Bjørdal legger ikke skjul på at det skal bli stas å komme inn i nye lokaler. Han ser frem til å ønske kunder og samarbeidspartnere velkommen til selskapets nye storstue til høsten.

- Vi får en bedre flyt med bedre plassutnyttelse og bedre internlogistikk, forteller han om den forestående flyttingen til nye leide lokaler på 6000 kvadratmeter i Kurilvegen.

Bygget har Oslo Seafood Center som nærmeste nabo, med Coops dagligvare-hub CLog et stenkast unna. Et golfslag unna i den andre himmelretningen ligger rullebanen til landets hovedflyplass.

Bedre internlogistikk og tilrettelagt for «tekniske tjenester»

GF Logistikk har inngått en tiårig leieavtale med utbygger Oslo Airport City, og får lokaler med en betydelig grad av skreddersøm.

To paternostere skal gi en mer effektiv håndtering av mindre pakkegods innen selskapets 3PL-virksomhet og bidrar til å spare en del gulvplass.

GF Logistikk har gjennom de siste årene satset målrettet på å tilby såkalte verdiøkende tjenester (value added services), det selskapet selv omtaler som «tekniske tjenester». Spesielt for dette forretningsområdet vil de nye lokalene bli bedre tilrettelagt.

Selskapet leverer blant annet tekniske tjenester til kopimaskinleverandøren Ricoh.

- I tillegg til å kjøre ut og levere kopimaskinene til kundene, og eventuelt ta med gamle maskiner i retur, så utfører vi også en del tekniske tjenester i våre lokaler. Som å montere arkmatere, foreta tekniske innstillinger for kundene, og så videre. Når vi leverer kopimaskinene installerer vi den og setter den opp, og avrunder med å gi kundene en grunnleggende innføring i hvordan maskinen virker, forteller Bjørdal.

I den nye terminalen i Kurilvegen er lokalene spesielt innrettet for å gjøre internhåndteringen av kopimaskinene enklest mulig, samtidig som det er lagt opp til et renere og mer støvfritt lagermiljø enn i dag.

- Vi får nærmest en «samlebåndsløsning» mer effektiv internlogistikk for de tekniske tjenestene slik at vi slipper å flytte mer på maskinene enn nødvendig. I den nye terminalen blir det også helt støvfrie soner for den håndteringen vi har innen tekniske tjenester, forteller Bjørdal.

Powered by Labrador CMS