Enkelt forklart:

Mosambikkanalen

20. Mosambikkanalen

Mosambikkanalen har fått mye ekstra skipstrafikk de siste månedene etter at skipstrafikk ble omdirigert til å seile omveien rundt Kapp det gode håp.

Publisert Sist oppdatert

Kort oppsummert: Transportetappen langs østkysten av Afrika.

Sundet mellom øya Madagaskar og Mosambikk på Afrikas østkyst kalles Mosambikkanalen. 

Sundet, som er en del av Det indiske hav, er godt over 40 mil bredt selv på sitt smaleste.  

Det er primært skipstrafikk som seiler langs østkysten av Afrika og som skal rundt Kapp det gode håp som seiler her. Dette er ofte Capesize-skip som er for store til å passere Suezkanalen.

I forbindelse med Houthienes angrep på kommersiell skipsfart, har mange skip blitt omdirigert fra å seile via Suzkanalen til å heller seile rundt Kapp det gode håp. Skipene har da som regel seilt via Mosambikkanalen.

Enkelt forklart

  • Under vignetten "Enkelt forklart" har vi artikler som gir en faglig kontekst til mye av det vi skriver om til daglig i Logistikk Inside, men som ikke er rene bransjenyheter.
  • I en hektisk hverdag tar en det ofte for gitt at alle er godt kjent med de begrepene man slenger rundt seg med den største selvfølgelighet. Slik er det sjelden. Mange av våre lesere er eksperter innen sinet fagfelt, men abonnerer på Logistikk Inside nettopp for å kunne få en større forståelse av helheten i de globale forsyningskjedene og de ulike delene som inngår i denne helheten. 
  • Derfor håper vi at våre artikler under vignetten "Enkelt forklart" kan bidra til at du får en økt forståelse og interesse for fagfeltet.
  • Vi gjør oppmerksom på at artiklene vi publiserer ikke alltid blir vedlikeholdt og oppdatert for ettertiden. For artikler som er flere år gamle kan det være forhold som gjør at noe av innholdet er utdatert.
Powered by Labrador CMS