RANHEIM: Bedriften Ranheim Paper and Board er en Trygg trailer-bedrift. Her sjekker de dekk sammen med Statens vegvesen.

Sjekker dekk før de laster

«Trygg trailer» er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen og de som kjøper transporttjenester.

Publisert

Bedriftene får informasjon om krav til vinterdekk og kjetting av Vegvesenet, og kan gjennomføre en enkel sjekk av «sine» vogntog. Vogntog som kommer til bedriften og ikke er godt nok rustet, kan bli nektet last.

Tiltak som bedrer vinterutrustningen på tunge kjøretøy, vil gi gevinster både for bedriften selv og for alle som bruker veinettet.

– Ved å delta i Trygg trailer kan en bedrift sikre at de transporterer varene fra bedriften på en tryggere måte, sier Trine Giskås i Statens vegvesen, som er ansvarlig for programmet Trygg trailer.

Bedrifter som er medlemmer i Trygg trailer får:

  • Informasjon og opplæring i enkel sjekk av dekk (mønsterdybde, og merking for vinterdekk), krav til kjettinger (antallet og om de passer hjulene).
  • Enkel innføring i sikring av last og materiell man kan bruke.
  • For å være en Trygg trailer-bedrift må bedriften få besøk av Statens vegvesen minst annethvert år.

Som en del av «Trygg trailer»-konseptet, er det også utarbeidet en Truckers guide som ligger tilgjengelig på vegvesen.no på ti språk. Her finner man blant annet tips til kjøring om vinteren, informasjon om dekk og kjettinger og en del lover og regler som gjelder for å drive transport i Norge.

– De som arbeider med lasting og logistikk, får opplæring i å sjekke vinterutrustning som dekk og kjetting, og de skal ta grep hvis ting ikke er slik de bør være, sier Giskås.

Powered by Labrador CMS