Klar for ny logistikk-dyst

KONFERANSEGENERALER: Are Kjensli og Jo Eirik Frøise er som vanlig arrangører for Transport & Logistikk, og kan atter skilte med bredt og tidsriktig program.

Klare til høstens desidert viktigste konferanse

GARDERMOEN: – Dette skal bli den mest kompakte og beste konferansen vi har gjennomført, sier arrangøren om Transport & Logistikk 2022.

Publisert Sist oppdatert
FAGLIG PÅFYLL: Konferansedeltakerne er en interessert gjeng, og foredragene er godt besøkt.

– Når løvet har sprettet og kalenderen viser juni begynner vi å høre om høstens vakreste eventyr Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen. Arbeidet har allerede vært i gang siden januar og ambisjonene er høye i år også – Når Transport & Logistikk 2022 går av stabelen den 24. og 25. oktober ønsker vi å samle nærmere 900 deltagere, sier prosjektleder for konferansen Jo Eirik Frøise.

– Dette høres ut som en velbrukt klisjé – men dette skal bli den mest kompakte og beste konferansen vi har gjennomført, forteller Frøise.

Konferansen er i 2022 hele 64 år gammel. Fra det i 2004 hadde kun et par utstillere og et par hundre konferansedeltakere har konferansen hatt en konstant utvikling. Noe av suksessen er at utstillere og konferansedeltakere har vært tett inn på hverandre med at konferanselokalene og lunsjen har vært lagt til utstillingslokalene. Da man i 2021 reduserte til tre hovedspor var det en positiv respons fra utstillerne. Dette viderefører vi også i år.

Stor deltagelse politisk ledelse

– Som vanlig er den tradisjonelle samferdselsdebatten et viktig innslag på konferansen, forteller Are Kjensli, administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport.

– At både statsråden, statssekretærer og transportkomiteen takker ja til deltagelse nesten ett år i forveien, viser at konferansen er en viktig arena for kunnskapsutvikling og faglig oppdatering, konkluderer Kjensli.

VIKTIG ARENA: Stort og velfylt utstillingsområde er en av suksessfaktorene for Transport & Logistikk.

NHO Logistikk og Transport leverte nettopp en rapport til samferdselsdepartementet i forbindelse med regjeringens varslede handlingsplan mot de såkalte «storrengjøringen av arbeidslivet i transportsektoren». Det er således også naturlig å ta dette temaet opp vår konferanse, fortsetter Kjensli.

Rekordmange transportbrukere

I år har vi rekordmange foredragsholdere fra de såkalte transportkjøperne. De store merkevareprodusentene stiller med sine logistikk- og transportansvarlige. I disse foredragene får årets konferansedeltakere høre hva nettopp de gjør som bedre bunnlinja når det gjelder transport- og logistikktjenestene de kjøper.

– Vi som arrangører har jobbet hardt for å få dette til. Vi vet også at dette tiltrekker til seg andre transportkjøpere som er opptatt av å få med seg hva disse flaggskipene gjør med sin transport og logistikk, forteller Frøise

Er næringen klar for fremtiden

Tilbakemeldinger fra tidligere deltagere er viktig. For oss som arrangører mangler det ikke på tilbakemeldinger om hva man ønsker å se i de ulike sesjonene. Etter konferansen i oktober i fjor fikk vi mange tilbakemeldinger mange av disse vil du se på årets konferanse. 3D-printing, pakkelevering med drone, krav til raskere levering i forbindelse med e-handel og ikke minst de skjerpede miljøkrav vil sette større krav til de som får levere våre varer.

Av andre spennende tema på konferansen får vi høre om:

  • Miljø og bærekraft. Vi er allerede i gang med en flott sesjon med Grønt landtransportprogram som forteller om hva de gjør for en grønnere transport på veiene.
  • Autonome systemer, selvkjørende biler, selvkjørende skip og selv-lossende kraner. Vil vi snart se selvkjørende lastebiler og tog på havna? Hvem vet?
  • En sesjon om godsoverføring til sjø og bane, med utgangspunkt i bred godsanalyse

Stor utstilling og mye sosialt påfyll

En av de hyggelige erfaringer med konferansen er at utstillingen blir en mer og mer viktig arena for å markedsføre produkt og tjenester til næringen. Nå allerede i mai har vi kun 8 ledige plasser igjen. Vi regner med at disse går i løpet av sommeren.

– Kontakter dannes ofte i uformelle sammenkomster, og konferansen har ofte stedet hvor du har mulighet til å pleie dine kundekontakter eller skape nye. I år vil vi også ha med tradisjonelt treretters festmiddag og underholdning av høy kvalitet, som gir deg mulighet for sosialt påfyll. God mat, god drikke og spennende underholdning vil kjennetegne konferansen.

Konferansen er allerede klar for påmelding – denne finner dere som vanlig på konferanse.info.

Powered by Labrador CMS