Iveco får ny nordisk forhandler

Iveco Group og Hedin Mobility Group AB har signert en intensjonsavtale for overføring av Iveco Groups distribusjon og detaljhandel i Sverige, Norge, Finland og Danmark til Hedin.

Iveco-konsernet har spesifikt til hensikt å overføre sine kommersielle aktiviteter for lette, mellomstore og tunge lastebiler – inkludert minibusser for detaljhandel til Hedin i Norden, men eksklusive alle andre eiendeler knyttet til bussvirksomhet, finansielle tjenester og andre konsernvirksomheter.

Forenkler organiseringen

For tiden selges og betjenes Iveco Groups produktserie for nyttekjøretøy i Norden gjennom 39 forhandlere og mer enn 100 verksteder, inkludert detaljhandelen ved de Iveco-eide forhandlerne i Sverige (Göteborg og Helsingborg), Norge (Bærum), Finland (Esbo) og Danmark (Odense), ettersalgstjenester og distribusjon av reservedeler.

Dette nettverket vil bli med i Hedin Mobility Groups internasjonale forhandlernettverk som omfatter 270 forhandlere som selger mer enn 40 merker i 13 land. Med forbehold om myndighetsgodkjenning forventes transaksjonen å være fullført innen utgangen av 2023.

Hedin Mobility Group

  • Hedin Mobility Group er en «bilgigant» i Norden og i europeisk sammenheng. Konsernet har de siste årene ekspandert kraftig og driver nå import- og forhandlervirksomhet i 13 land i Europa, med til sammen over 550 salgspunkter. Samlet omsetning i fjor var på nær 53 milliarder, med et operativt driftsresultat på nær 2,5 milliarder. Konsernet har rundt 8000 ansatte.
  • Hedin Mobility Groups virksomheter er i hovedsak innen personbiler og lette nyttekjøretøy, men konsernet har i flere år drevet som forhandler for Mercedes-Benz lastebiler i Sverige, som en av mange. I Norge eier konsernet BMW- og Mini-forhandlerkjeden Bavaria med 12 lokasjoner, Porsche Center Stavanger og Son, bruktbil-kjeden Carstore, samt deleleverandøren GS Bildeler. Samlet omsetning for Hedins selskaper i Norge er rundt 6,5 milliarder kroner.

Gjennom dette strategiske partnerskapet ønsker Iveco å forenkle organisasjons-strukturen i Norden og samtidig nå ut til flere kunder.

– Bemerkelsesverdig markedsposisjon

– Vi er glade for å ha funnet en partner som kan øke vår tilstedeværelse i hele Norden. Samarbeid med et ambisiøst gründerselskap som har en bemerkelsesverdig markedspenetrasjon, vil øke produktsuksessen på tvers av alle våre lastebilserier, spesielt innen elektriske og alternative drivlinjer. Denne utvidelsen er helt i tråd med vår strategi for å fremme et komplett tilbud av innovative produkter og tjenester i Europa, til den ultimate fordelen for sluttkunder, forhandlere og alle våre interessenter, sier Gerrit Marx, administrerende direktør i Iveco Group.

Anders Hedin, grunnlegger og administrerende direktør i Hedin Mobility Group, er også veldig fornøyd med avtalen:

– Vi er veldig glade for å få muligheten til å gå inn i dette strategiske partnerskapet med Iveco Group, et av verdens ledende selskaper innen veitransport, og bli merkevarens nordiske fyrtårn. Denne transaksjonen representerer flere milepæler for konsernet: utvidelse av vår distribusjonsvirksomhet til å omfatte mellom- og tunge lastebiler, det første salget av nyttekjøretøy i Norge, og vår første detaljhandel med egne kjøretøy på det danske markedet. Vi ser frem til den fortsatte dialogen med Iveco Group for å fullføre avtalen.

Powered by Labrador CMS