Kunnskapsdepartementet svarer på kritikken

Vi har forelagt Are Kjensli og NHO Logistikk og Transports kritikk for Kunnskapsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsdepartementet har det overordnede ansvar for at samfunn og næringsliv får den kompetansen det er behov for, gjennom å legge til rette for tilpasset utdanning på ulike nivåer.

- NHO LT sier det utdannes for mange akademikere og for få praktikere. Har dere noen kommentar til denne påstanden?

- Det er mangel i mange håndverksfag, men det mangler også folk i yrker som krever høyere utdanning som sykepleiere, ingeniører/sivilingeniører og ikt-rådgivere, ifølge NAVs bedriftsundersøkelse. Det ser også ut til at det er økende etterspørsel etter lengre utdanninger både i offentlig og privat sektor, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Kunnskapsdepartementet har ikke oversikt over hvor mange som har tatt logistikkrettet utdannelse på bachelor- eller masternivå de siste årene som faktisk jobber i logistikkbransjen.

- Vi har ikke data på hvor folk jobber etter endt utdanning. Det finnes noe statistikk på sentrale områder som lærer og sykepleier, men ikke på dette området, svarer departementets pressetjeneste.

Departementet har ingen kommentar til at NHO Logistikk og Transport mener Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet i liten grad har hørt på i organisasjonens innspill med hensyn til å få læreplanene til å møte bransjens kompetansebehov. De henviser til Utdanningsidrektoratet.

Utdanningsdirektoratet er Kunnskapsdepartementets utøvende organ.

Powered by Labrador CMS