Enkelt forklart:

Lomboksundet.

24. Lomboksundet

Skip som er for store til å passere Malakkastredet eller Suezkanalen må legge kursen om Lomboksundet på seilasen fra Asia til Europa.

Publisert Sist oppdatert

Kort oppsummert: Skipsleden for de største skipene.

Lomboksundet ligger mellom øyene Bali og Lombok og forbinder Bali-havet med Det indiske hav. 

Dette sundet spiller en helt avgjørende rolle for internasjonal skipsfart ettersom det er dypt nok til å tillate passasje av større skip, inkludert de som er for store til å passere gjennom Malakkastredet på grunn av dybdebegrensninger. 

Dybdebegrensninger er det også i Sundastredet, som også går gjennom indonesisk farvann. 

Dette gjør Lombokstredet til en viktig alternativ rute for de største skipene i internasjonal skipsfart.

Enkelt forklart

  • Under vignetten "Enkelt forklart" har vi artikler som gir en faglig kontekst til mye av det vi skriver om til daglig i Logistikk Inside, men som ikke er rene bransjenyheter.
  • I en hektisk hverdag tar en det ofte for gitt at alle er godt kjent med de begrepene man slenger rundt seg med den største selvfølgelighet. Slik er det sjelden. Mange av våre lesere er eksperter innen sinet fagfelt, men abonnerer på Logistikk Inside nettopp for å kunne få en større forståelse av helheten i de globale forsyningskjedene og de ulike delene som inngår i denne helheten. 
  • Derfor håper vi at våre artikler under vignetten "Enkelt forklart" kan bidra til at du får en økt forståelse og interesse for fagfeltet.
  • Vi gjør oppmerksom på at artiklene vi publiserer ikke alltid blir vedlikeholdt og oppdatert for ettertiden. For artikler som er flere år gamle kan det være forhold som gjør at noe av innholdet er utdatert. 
Powered by Labrador CMS