Fortsatt ingen siktet etter tidenes største kokainbeslag:

Bananer fra Ecuador. Med kokain lastet sammen med bananene i eskene.

Varene på denne pallen har en gateverdi på ca. en milliard kroner

Dyktig tollarbeid holder kokain til en estimert gateverdi på cirka en milliard kroner unna det illegale narkotikamarkedet i Norge. Men enn så lenge er ingen siktet i det som omtales som tidenes største kokainbeslag i Norge.

Bananer og narkotika.

Gjennom internasjonalt tollsamarbeid gjorde Tolletaten forrige måned tidenes største beslag av kokain i Norge. Beslaget på omtrent 800 kg kokain ble gjort i Oslo. Verdien er sannsynligvis i området rundt en milliard kroner.

I mars gjorde toll- og politienheten i den tyske delstaten Brandenburg et stort kokainbeslag i Tyskland. Gjennom undersøkelser identifiserte de et tilsvarende parti esker som var sendt til Norge. Da gikk varslingen til Tolletaten i Norge.

– I denne saken ble vi varslet gjennom vårt internasjonale etterretningssamarbeid at det var gode indikasjoner på smuglingsforsøk. Dette var grunnlaget for Tolletatens kontroll, sier områdeleder i Tolletaten, Tim Gurrik.

Etterretningsinformasjonen ledet til et konkret vareparti, som tollerne sporet til et lager i Oslo. De gjennomførte en manuell tollkontroll, hvor det ble gjort funn i flere titalls kasser. Tolletaten varslet deretter Oslo politidistrikt, som nå leder etterforskningen av kokainbeslaget. Så langt er ingen siktet i saken.

– Oslo politidistrikt etterforsker saken som organisert kriminalitet og etterforsker bredt både nasjonalt og internasjonalt, sier seksjonsleder i Oslo politidistrikt, Arvid Utby.

Historisk stort beslag

Beslaget på ca. 800 kg kokain er over 600 kg større enn det tidligere største beslaget man har gjort av kokain i Norge. Totalt de siste 5 årene er det beslaglagt 344 kilo kokain, fordelt på 606 enkeltbeslag.

– Dette er et godt internasjonalt tollsamarbeid og deling av etterretningsinformasjon, som i kombinasjon med dyktige tollere ga rekordbeslag, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid.

Powered by Labrador CMS