LO-leder Peggy Hessen Følsvik så ut til å stortrives med de ansatte under besøket på PostNords terminal på Langhus.

LO-Peggy vil gjøre logistikkjobber mer attraktive

For første gang i PostNords 97 år lange historie i Norge, fikk bedriften besøk av en LO-leder. Sammen med NHO-representanter ønsker LO-leder Peggy Hessen Følsvik å løfte frem logistikk-arbeidsplasser.

Publisert

Forrige onsdag fikk PostNord et eksklusivt besøk på Langhus fra LO med Peggy Hessen Følsvik i spissen. Bakgrunnen for besøket var et ønske om å vise Hessen Følsvik en logistikkterminal. Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO, og Are Kjensli, administrerende direktør fra NHO Logistikk og Transport var også representert under besøket på Langhus.

NHO LTs Are Kjensli (fra venstre), PostNord-sjef Robin Olsen, LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Nina Melsom fra NHO ønsker alle å gjøre logistikkarbeidsplasser mer attraktive.

PostNord har eksistert siden 1926 – og for første gang på disse 97 årene har de fått et besøk av lederen for LO. Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge var med under besøket og viste stolt frem sine kollegaer og terminalen.

— For oss i PostNord er jo dette et historisk besøk, da det er første gang en LO-leder er på besøk hos oss. Jeg håper at LO og Hessen Følsvik sitter igjen med en positiv opplevelse etter besøket – og at de ser hvor systematisk og godt det jobbes, samt potensialet som er her. Ikke bare hos oss i PostNord, men i hele bransjen. Om LO på sikt også kan være med på å bidra til å løfte frem logistikkbransjen ville det vært fantastisk, sier Olsen til PostNords egen nettside.

Vil gjøre arbeidsplassene mer attraktive

LO-lederen fikk under besøket en god innføring i logistikkbransjen som helhet, men også PostNords rutiner tilknyttet sykefravær, opplæring og HMS. Hessen Følsvik var også klar på at det bør snakkes mer om arbeidsinkludering – og hvordan man felles kan se på tiltak til hvordan bransjen kan rekruttere flere arbeidstakere.

— Det er viktig å få frem at dette er gode og trygge arbeidsplasser. Jeg hører at det er utfordringer tilknyttet rekruttering. Vi i LO er gjerne med på å løfte denne typen arbeidsplasser for å gjøre de mer attraktive. Vi kan samarbeide om utdanning, fagbrev på jobb og det å få lærlinger til bransjen. Dette vil sørge for nok arbeidskraft, samtidig som man også løfter frem transport- og logistikkbransjen for ungdom, forteller Hessen Følsvik.

Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff i NHO delte synspunktene til Hessen Følsvik, og mener også at noen felles initiativer kan løfte frem bransjen. 

— LO og NHO er jo veldig opptatt av inkludering og integrering, og her tenker jeg at vi bør jobbe enda tettere. Nå vet vi jo også at vi får mange ukrainere som skal ut i jobb – dette er Regjeringen veldig opptatt av. Jeg tenker at man kan jobbe mer med å synliggjøre stoltheten i bransjen. Dette vil være med på å gi bransjen et løft, sier Melsom.

- Imponerende

PostNord-terminalen på Langhus kan håndtere 250.000 pakker i døgnet. Pakkene som håndteres her er pakker som stort sett kommer fra utlandet, og som skal ut til forbrukere via utleveringssted i butikk eller via pakkeautomat. LO-lederen fikk onsdag se terminalen, de ansatte og produksjonen på nært hold.

— Det er imponerende å se en så stor arbeidsplass, med så mange ansatte fra så mange ulike nasjoner. Det å få se hvordan det jobbes med HMS og opplæring var spennende og interessant. Jeg syntes alltid det er kjekt å få på seg en gul vest og vernesko. Dimensjonene på Langhus, både størrelsen på terminalen, antall ansatte og antall pakker som er innom her i løpet av et døgn er imponerende. Og når man i tillegg ser hvor systematisk det jobbes med helse, miljø og sikkerhet syntes jeg det er imponerende, sier Hessen Følsvik. 

Powered by Labrador CMS