PILOTESTREIKEN I SAS:

Mange av SAS-flyene er satt på bakken som følge av pilotstreiken, men det er gitt dispensasjon for at viktig medisinsk transport kan gå som normalt.

Dispensasjon for medisinsk transport

Pilotstreiken til flyteknikerne ble sendt til tvungen lønnsnemnd for å ikke sette liv og helse på spill. SAS-streiken ser ikke ut til å lide samme skjebne. Transport av viktige medisiner til Nord-Norge skjer nå på dispensasjon.

Publisert

Den radiofarmasøytiske virksomheten ved Institutt for Energiteknikk (IFE), beliggende på Kjeller utenfor Oslo, sørger for all import og distribusjon av radiofarmasøytiske medisiner (radiofarmaka) til norske sykehus. Som vi skrev forrige uke er dette en godskategori som har svært kort holdbarhet og gjør at fly i mange tilfeller er eneste reelle transportalternativ, for eksempel til Nord-Norge. Ikke nok med det, IFE fortalte også at SAS er eneste flyselskap i Norge som kan frakte radioaktive legemidler på fly.

Sektordirektør i IFE, Silje Sivesind, melder til Logistikk Inside at det er gitt dispensasjon fra streiken for de flyene som sender radiofarmaka.

- Slik situasjonen er per i dag jobber IFE og SAS i tett samarbeid fra dag til dag for å finne løsninger for våre nødvendige flytransporter. De aller fleste av våre flyruter er i utgangspunktet nå berørt av streiken, sier hun.

- Det har hittil blitt gitt dispensasjon fra streiken for våre forsendelser av radiofarmaka, og vi regner med at dette vil fortsette så lenge streiken varer. De mest kritiske forsendelsene går med SAS-fly på dispensasjon. Noen forsendelser flyttes også over til biltransport der dette er mest hensiktsmessig, legger hun til.

Powered by Labrador CMS