Ann Iren Holm Rise bytter beite, og begynner i Zeabuz.
Ann Iren Holm Rise bytter beite, og begynner i Zeabuz.

Holm Rise fra havn til autonomi-startup

Anne Iren Holm Rise takker for seg etter sju år i Trondheim Havn og blir med på et autonomt NTNU-eventyr.

Publisert Sist oppdatert

Ann Iren Holm Rise (39) har jobbet i markedsavdelingen til Trondheim Havn IKS siden 2015 og vært markedssjef siden fra 2022. Hun har også vært daglig leder i Kysthavnalliansen fra 2019 til 2022.

Allerede i mai skal Zeabuz ha en autonom ferge i drift i Stockholm.
Allerede i mai skal Zeabuz ha en autonom ferge i drift i Stockholm.

Nå skal den engasjerte trønderen prøve seg på nye områder, hos det spennende gründerselskapet Zeabuz. Selskapet er startet som en startup i 2020 og sprang ut av miljøet rundt NTNU i Trondheim. Selskapet skal levere autonome systemer til urbane passasjerfartøy og tradisjonelle bilferger. Med Torghatten på eiersiden skal selskapet sette en selvgående og elektrisk passasjerferge i drift i Stockholm denne våren.

Rollen til Ann Iren Holm Rise som markedsdirektør blir utvikle selskapet kommersielt, hvor det å kartlegge relevante byer og segmenter som kan være aktuelle for autonome sjøløsninger blir sentralt.

- Det er mange byer som har utfordringer med trafikkbildet og som har et vannsystem sentralt i byen der autonome personferger «on demand» kan bidra til å løse utfordringene, sier Holm Rise.

- Nå i første om gang handler det om persontrafikk, men det kan også bli aktuelt med godstransport på sikt, legger hun til.

Hun er utdannet i markedsføringsledelse og supply chain management fra BI og har en helt sylfersk master i forretningsutvikling og strategi fra IndØk på NTNU. Masteren handlet om grønn omstilling i maritim næring, og sånn sett passer den nye jobben som hånd i hanske.

- Utover ledergruppen har bedriften om lag 20 autonomiingeniører som er håndplukket fra NTNU, og videre rekruttering pågår. Å bli en del av det laget blir utrolig spennende. Skaleringspotensialet er stort, sier Holm Rise, som tror at vi kommer til å bli stadig mer vant til ting som går av seg selv i årene som kommer, og trekker en historisk parallell.

- Det er litt som at det var påkrevd med en heisfører da heisen ble innført. Det må modnes. Det er vel ingen som tenker at det er nødvendig med en bemannet heis nå, sier hun.

Holm Rise fortsetter for øvrig i styret i Logistikkforeningen avd. Trøndelag.

Powered by Labrador CMS