M&A internasjonalt:

Element Logic med nytt oppkjøp

Element Logic kjøper den tyske løsningsleverandør S&P Computersysteme.

Publisert

Det tyske selskapet S&P Computersysteme GmbH (S&P) er en ledende løsningsleverandør for komplekse krav innen IT-logistikk. Nå kjøper den norske lagerteknologileverandøren Element Logic selskapet. Ved å slå seg sammen med S&P vil Element Logic være i stand til å innovere, vokse og utmerke seg ved å tilby en fullt integrert programvarepakke innen intern logistikk.

Element Logic er en ledende leverandør av AutoStore-løsninger i verden, og kjøpte tidligere i år det amerikanske selskapet SDI Industries. Nylig lanserte Element Logic også AMR-løsninger i samarbeid med Addverb Technologies.

Viktig programvare

Automatisering spiller en økende rolle i dagens lagerløsninger, og effektiv programvare er nøkkelen. Element Logics mål er å differensiere seg innenfor deres kjernevirksomhet og ekspertise, gjennom å kunne tilby en komplett programvareportefølje for intern logistikk. Med oppkjøpet av S&P vil ekspertisen akselerere gjennom en banebrytende programvarepakke innen logistikk.

- S&P er en strategisk viktig partner for at vi skal kunne realisere vår ambisjon om å bli en ledende programvareleverandør innen vårt segment, sier Håvard Hallås, Chief Commercial Officer i Element Logic i en pressemelding.

Håvard Hallås, CCO i Element Logic.
Håvard Hallås, CCO i Element Logic.

- Samarbeidet med S&P gir oss økt kompetanse og kapasitet til å integrere og koble sammen maskinvare- og programvareløsninger, som WCS/WMS og forskjellige materialhåndteringsløsninger.

Skalerbar og fleksibel

S&P tilbyr lagerstyringsprogramvaren SuPCIS-L8. Det er en skalerbar og tilpasningsdyktig plattform for å realisere intelligente og automatiserte internlogistikkløsninger for dynamiske og krevende kunder. Programvaren styrer transportbåndteknologi, automatiserte lagre av alle slag, sorteringssystemer eller roboter som støtter mennesker i det daglige arbeidet.

S&P utvikler kontinuerlig sin lagerstyringsplattform for å tilby sine kunder topp moderne og fremtidssikre løsninger. Prosjekter realiseres fra planlegging til idriftsettelse i alle automasjonsscenarier. Fra manuelt opererte lagre med mobil datainnsamling til svært komplekse og helautomatiserte logistikksentre.

- Vi er glade for å få muligheten til å samarbeide med Element Logic, sier Horst Reichert, administrerende direktør i S&P. Ved å tilby en full internlogistikkprogramvarepakke for manuelle lagre, et bredt utvalg av automasjonskomponenter og integrasjoner innenfor ERP-programvare og forsyningskjedeverktøy, er dette en perfekt match for begge selskaper.

Fakta om S&P

  • 93 ansatte
  • Grunnlagt som Scholz&Probst Computersysteme GmbH i 1986, etter GbR fra 1985, omdøpt til S&P i 1993
  • 2 kontorer: hovedkvarter i Leinfelden-Echterdingen og Georgsmarienhütte (Tyskland)
  • Mer enn 150 prosjekter og kundebase i 14 land
Powered by Labrador CMS