Lagerautomasjon:

Leverte AutoStore med VR-løsning

Med sitt nye AutoStore-anlegg utenfor Tallin, kan Euronics fullføre en kundeordre 20 sekunder etter at varen er kjøpt, og få VR-hjelp til servicen.

Publisert
Christian Walby er salgssjef for Autostore for Swisslog i Europa.
Christian Walby er salgssjef for Autostore for Swisslog i Europa.

I 2021 besluttet Euronics, Estlands største elektronikkforhandler, å investere i en AutoStore-løsning. Kontrakten ble tildelt Swisslog og tidligere i sommer ble det automatiserte lageret innviet, opplyser Swisslog i en pressemelding.

Anlegget ved lageret i Assaku utenfor Tallin, gir Euronics fordeler både med tanke på plassbesparelse og tempo.

- Med denne automatiske løsningen har vi kunnet komprimere og øke gjennomstrømningen av varene våre og oppfylle strenge krav til effektiv håndtering og korte ledetider. Varer som tidligere trengte 2000 kvadratmeter lagerplass kan nå lagres og håndteres på et område på kun 600 kvadratmeter, sier logistikksjef Rivo Reinson.

Ifølge Reinson betyr det nye automatiserte lageret at en kundeordre kan fullføres innen 20 sekunder etter at et kjøp er foretatt. Kundene kan så motta de bestilte varene innen 2–3 timer.

Den automatiserte lagerløsningen består av 21.000 kasser, 28 roboter, et transportbåndsystem og to plukkeporter utstyrt med Pick- & Put-to-Light-systemer med to Relay porter (High Speed/Pick & Pass) som øker plukkehastigheten. Alt dette kontrolleres av Swisslogs WMS SynQ.

Leveransen inkluderer også Swisslog Hololens AR-briller, en løsning som kompletterer service på stedet med en VR-basert løsning for fjerntjenester og støtte. Systemet gir kortere service- og støtteresponstider, reduserte kostnader og bedre kundeservice.

- Det var stort for oss å kunne levere den første AutoStore-løsningen i Estland, en løsning som gjør Euronics enda mer konkurransedyktig. Alle involverte har samarbeidet veldig bra, og vi har klart å takle ulike utfordringer uten problemer. Nå har vi etablert et partnerskap for fremtiden, og ambisjonene er å videreutvikle systemene, sier Christian Walby, Sales manager AutoStore Europe hos Swisslog.

Powered by Labrador CMS