NHO LT på jakt etter vertsbedrifter for speditørtraineer

31. desember går fristen ut for å melde seg som vertsbedrift, minner NHO Logistikk og Transport om.

Publisert

NHO Logistikk og Transport tilbyr et traineeprogram for speditører. Programmet varer to år og kombinerer fulltidsjobb i en vertsbedrift med fagsamlinger innen spedisjonsfaget.

Trainees får tildelt en mentor som støtter deres faglige og personlige utvikling. Programmet er åpent for alle kandidater fra NHO LTs medlemsbedrifter.

Siden 2018 har NHO LT samarbeidet med NAV om å rekruttere kandidater til traineeprogrammet. NAV støtter vertsbedriftene og de valgte kandidatene med en tiltakspakke i hele traineeprogrammet. Programmet har siden 2018 har utdannet over 100 speditørkandidater til bransjen.

Målgruppen for traineeprogrammet er personer i alderen opp til cirka 30 år med fullført videregående skole eller tilsvarende realkompetanse.

Rekrutteringen baseres på kandidatens personlighet, personlige egenskaper, praktisk legning, interesse for administrative oppgaver og språkkunnskaper.

Traineeprogram en god mulighet for unge mennesker som ønsker å starte en karriere innen spedisjon. Programmet gir en solid faglig og praktisk utdanning, samt muligheten til å bygge nettverk og få erfaring fra arbeidslivet.

Kandidatene fremhever selv den helhetlige kompetansen man opparbeider seg gjennom programmet, og hvor verdifullt dette er.Bedriften på side vil kunne glede seg over en enda bedre rustet befrakter, som innehar en teoretisk og praktisk logistikk-utdanning - og som vil besitte en helt annen forståelse for forventninger knyttet til både speditør, samlaster og ikke minst kunde.

Programmet er åpent for både bedriftenes egne ansatte eller kandidater fra organisasjonens rekrutteringssamarbeid med NAV, hvor bedriftene selv intervjuer og velger kandidater. Kandidater fra NAV vil være berettiget til økonomiske virkemidler i samsvar med kandidatenes individuelle behov.

For kontaktinfo og eventuell påmelding viser vi til NHO Logistikk og Transports hjemmesider.

Powered by Labrador CMS