IAA TRANSPORT I HANNOVER:

Juryformann Gianenrico Griffini overrakte Truck Innovation award 2023 til Sjefen for Mercedes-Benz Trucks, Karin Rådström, i Hannover i kveld i forbindelse med IAA Transportation.

MB mottok innovasjonsprisen for eActros Long Haul

Konsept-trekkvogna Mercedes-Benz eActros LongHaul som skal serieproduseres fra 2024 ble vinner av innovasjonsprisen 2023.

Publisert
500 KM: Minimum 500 kilometer lover Mercedes at den nye langtransportbilen skal klare.

Sjefen for Mercedes-Benz Trucks Karin Rådström mottok prisen fra juryformann Gianenrico Griffini i Hannover 19. september i forbindelse med IAA Transportation.

Årets jury har bestått av 25 nyttekjøretøy journalister fra Europa og Sør-Afrika som til slutt hadde fire gode kandidater å velge mellom. Seirende ut kom den fremtidige eActros LongHaul som vant foran ZFs e-Trailer. På tredjeplass fulgte den helelektriske Volta Trucks Zero-serien etterfulgt av Faun Enginius brenselscelle lastebil.

Det er spesielt det nye LFP-batteriet (Litium-jern-fosfat celleteknologi) og hastigheten i utviklingsprosessen hos Mercedes-Benz Trucks LongHaul som overbeviste juryen, sammen med den kommende megawatt ladningen.

Under prisutdelingen uttalte juryformannen at med Mercedes-Benz LongHaul åpnes ett nytt kapittel innen elektromobilitet. Det beviser at CO₂-nøytral langtransport er et oppnåelig mål, med kontinuerlig utvikling og forskning innen teknologien.

Powered by Labrador CMS