M&A Norge:

Budselskapet Trobud AS i Tromsø overtas av Holm Shipping AS.

Ubeda og Holm Shipping ærer Gaute Rein - overtar og styrker livsverket 

Speditøren Holm Shipping AS har ervervet budselskapet Trobud AS, etter at firmaets avholdte grunnlegger og majoritetseier Gaute Rein døde tidligere i høst.

Publisert Sist oppdatert

Husk å oppdatere ditt passord!

  • Logistikk Inside skifter innloggingsløsning mandag 13. november. 
  • Fortvil ikke, det er superenkelt å få nytt passord. 
  • Når du skal logge inn, trykk "Glemt passord".
  • På vår kundesupport er Christian parat til å hjelpe deg om du har spørsmål. Han kan nås på telefon 66 82 31 04 i ordinær arbeidstid. 
  • Du kan også sende en mail til post@logistikkinside.no

For kort siden markerte speditøren Holm Shipping AS bedriftens 60 årsjubileum. Nå tar den tradisjonsrike Tromsø-bedriften nye spennende strategiske grep, med oppkjøp av et budselskap i hjembyen. Og det er ikke et hvilket som helst selskap. 

Gaute Rein var en bauta i transportmiljøet i Tromsø. Som 19-åring, i 1989, etablerte han sin første transportbedrift, Tromsø Bud-Ekspress. Selskapet ble deretter videreført gjennom etableringen av Trobud AS i 2005. Selskapet etablerte seg som en velkjent og anerkjent mellomstor transportbedrift i Tromsø-regionen. 

Det siste tiåret har Trobud AS hatt årlige driftsinntekter mellom cirka 17 millioner og 25 millioner kroner. Budselskapet leverer ekspresstjenester i tillegg til faste distribusjonsruter i Nord-Norge, og opererer i hovedsak fra Narvik i syd til Storslett i nord.

Holm Shippings oppkjøp av Trobud AS kunne dermed utmerket vært et resultat av en helt ordinær oppkjøpsstrategi fra speditørens side. Dessverre er bakteppet for transaksjonen av det hjerteskjærende slaget. I september gikk dessverre den avholdte bedriftseieren og trebarnsfaren bort, som følge av et hjerteinfarkt, kun 53 år gammel. 

Glenn Ramada Aune har steppet inn som daglig leder i bedriften etter Reins bortgang og leder en transportbedrift på cirka 20 ansatte.

Langvarig transportsamarbeid

Adrianne Ubeda, daglig leder i Holm Shipping.

– Etter mange år med samarbeid, føles det naturlig at det er Holm Shipping som tar Trobud videre og bidrar til lokal verdiskapning også fremover. Trobud er Gautes livsverk og jeg tror han ville vært helt enig i denne avgjørelsen, meddeler Gautes kone, Tonje Rein, majoritetseier (ca. 61 prosent).  

Kjøpet vil styrke pakketransporten helt ut til kunder i Tromsø og regionen rundt, og gi Holm Shipping en bedre kapasitetsutnyttelse og et større geografisk nedslagsfelt.

Holm Shipping ledes av Adrianne Ubeda. Dette skriver selskapet i nyhetsmeldingen:

Tromsø og regionen vil få et bedre og mer effektivt transporttilbud, og vi gleder oss til å kunne bringe pakker helt frem til døren.

60 års-jubileum - Ubeda med 20 årsjubileum neste år

Holm Shipping ble etablert i 1963 av Lars Holm (og het inntil 2022 Lars Holm Shipping AS). Selskapet har utviklet en svært bred tjenesteportefølje, enten det er snakk om befraktning sjøveien, i luften eller på land, 3PL-tjenester innen lagring, terminaltjenester eller toll, for å  nevne noe. Adrianne Ubeda  som også har gjort seg bemerket i NHO Logistikk og Transport, har ledet skuta med stø hånd i snart to tiår (ble daglig leder i 2004). 

Hun gjorde seg for øvrig også bemerket som første kvinnelige styremedlem i NHO Logistikk og Transport for en del år tilbake.

Powered by Labrador CMS