VI SES PÅ LOGISTIKK23

Kjell Waløen er co-founder og bekler rollen som produksjons- og logistikkdirektør i Volta Trucks. Han inleder på Logitikk23 på Vika kino 31. mai.

Hvordan lager man en splitter ny lastebil?

Det vil Kjell Waløen kunne fortelle mer om når han innleder på vår logistikk-konferanse 31. mai. Volta Trucks begynner i dag serieproduksjonen av Volta Zero og vil etablere "Truck as a Service".

Publisert Sist oppdatert
Østerrikes klimaminister Leonore Gewessler (til venstre) besøkte Steyr-fabrikken der Volta-lastebilene skal lages. Produksjonen sikrer 700 østerrikske arbeidspalsser. Til høyre den norske medgründeren Kjell Waløen.

Se fullstendig program og kjøp billetter til Logistikk23 her.

Volta, den svenske produsenten av elektriske lastebiler, begynte tirsdag 18. april serieproduksjon av sin første modell Volta Zero.

Volta Zero er ifølge selskapet et oppskalert fullelektrisk kommersielt kjøretøy med en kapasitet på 16 tonn. Kjøretøyene skal bygges ved Steyr Automotives fabrikk i Østerrike, som har frigjort kapasitet ti å lage 14.000 kjøretøy i året de neste årene.

Volta Zero er designet spesielt for logistikk i bysentre, med en elektrisk rekkevidde på 150 til 200 km. DB Schenker har allerede bestilt 1470 eksemplarer.

Med oppstarten denne uken er nå de første kjøretøyene med kundespesifikasjoner i ferd med å bygges, etter en periode der design-prototyper og produksjonsprototyper har vært laget i løpet av det siste året.

Det første partiet med serieproduserte kjøretøy vil bli brukt av kundene til evaluering i eget driftsmiljø for at kunden skal få mulighet til å lære mer om hvordan kjøretøyet best kan utnyttes i egen organisasjon. De første bilene som går rett til kunde, blir trolig levert i løpet av tredje kvartal.

– Milepæl

Lær mer om Volta Trucks på Logistikk23:

Kjell Waløen er medgründer og er produksjons- og logistikkdirektør i Volta. Han holder foredrag under Logistikk23 på Vika Kino 31. mai.

Se program for konferansen og meld deg på via www.logistikk23.no

Norske Kjell Waløen er medgründer og er produksjons- og logistikkdirektør i Volta.

– Det er uten tvil den aller viktigste milepælen for Volta Trucks så langt. På bare to og et halvt år har vi skapt et konsept, gjennomgått konstruksjonsfasen, design og kvalitetsfasen helt frem til serieproduksjon av kjøretøy som skal brukes av kunder. Alt på mindre enn halve tiden sammenlignet med etablerte produsenter av konvensjonelle lastebiler. Vårt utviklingstempo er bransjeledende og dette er et bevis på at Volt Trucks har utrolig dyktige og erfarne medarbeidere og partnere, sier Waløen.

18. april begynte Volta Trucks med ordinær serieproduksjon av Volta Zero.

Truck as a Service

Gjennom Truck as a Service-konseptet ønsker Volta Trucks å tilby en løsning som forenkler omstillingen til elektriske kjøretøy. For en månedlig avgift får kundene kjøretøyet, ladeinfrastruktur levert av Siemens, forsikring, service, vedlikehold og utdanning av medarbeidere.

Foreløpig har Volta Trucks sikret seg en garantert produkjosnskapasitet på 14.000 Volta Zero i året ved Steyr Automotives fabbikk i Østerrike.Powered by Labrador CMS