Alf blir ny rektor på "Veøy-skolen"

Veøy-konsernet satser på videreutdanning og rekruttering.

Publisert Sist oppdatert
Alf Bliksvær blir Veøy-konsernets rektor i «Veøy-skolen».

Han er i dag daglig leder i «Transportbransjens opplæringskontor for Møre og Romsdal».

Han har bred erfaring innen opplæring, kursvirksomhet og som faglærer på videregående skoler.

- Jeg er stolt og ydmyk over muligheten til å utvikle Veøy-skolen sammen med alle i Veøy. Jeg brenner for å legge til rette for læring og utvikling, samt å kunne være med på at andre får gleden av å heve sin egen kompetanse. Det å få en sånn mulighet til å kunne utvikle dette sammen med Veøy, samtidig med å kunne bidra til at de ansatte får økt sin kompetanse er topp, sier han.

- Jeg skal legge til rette for læring og at de ansatte blir motivert til å lære selv. Jeg ønsker å være verktøyet til dette. Jeg startet min karriere som yrkessjåfør - det mange kanskje ikke vet, er at jeg faktisk har kjørt buss for Veøy som en del av min lærlingtid.

- Tydelig at vi har truffet en nerve

- Vi har fått inn en meget kompetent og kreativ rektor som har svært mange spennende tanker om det å kunne utvikle «Veøy-skolen». I Alf har vi funnet den perfekte matchen for å utvikle Veøy-skolen. Faglig kompetanse, erfaring og kreativitet. Og så kjenner vi Alf fra tidligere gjennom vårt nære samarbeid med Opplæringskontoret. Dette er en match vi har tro på, sier konsernsjef Lars Elling Bjåstad.

- Vi fikk inn mange svært spennende søknader, og mange med høy kompetanse. Det var tydelig at vi hadde truffet en nerve hos mange, og at «Veøy-skolen» var en spennende tanke som trigget nysgjerrigheten hos kvalifiserte søkere. I Alf har vi skutt gullfuglen, og at han er bosatt i Møre og Romsdal, der det meste av konsernets administrasjon sitter, ser vi på som ekstra gevinst, sier Eilin Gule Hauge, konsernets HR-sjef.

Ca. 450 egne biler og 700 ansatte

Veøy har hatt en stor vekst de siste 7-8 årene, og har nå en samlet konsernomsetning på rundt 1 milliard, og er en av landets største privateide transportbedrifter.

Veøy AS er ett av landets største privateide transportselskaper, med avdelinger i Oslo, Borgeskogen, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Molde, Åndalsnes, Orkanger og Trondheim. Konsernet består av Veøy AS, Veøy Møre AS, Tangvik AS og Veøy Buss AS. Hovedadministrasjonen ligger på Åndalsnes. Veøy har utviklet et landsdekkende transportnett i egen regi som består av ca. 700 ansatte, og 450 egne biler som Veøy eier med egne ansatte sjåfører.

Veøy har i en lengre periode «gått svanger» med et prosjekt rundt opplæring og ivaretakelse av den enkelte ansatte i fra ansettelse og gjennom hele livsløpet som ansatt i bedriften. Et sterkt ønske om å kunne heve kompetansen i hele organisasjonen gjennom både obligatoriske opplæringer og frivillig kompetanseheving.

- Vi har ikke så mange lag av stillinger i Veøy, vi er en meget operativt tenkende bedrift, typisk flat organisering – korte beslutningsveier. Siden vi kanskje ikke har så mange stillingssprang i organisasjonen, er det derfor svært viktig at den ansatte likevel kan føle mulighet til utvikling hos Veøy. Det gjelder å ivareta den enkelte ansatte, la den ansatte ble sett – mulighet til selvrealisering, som det så fint heter, sier konsernsjef Lars Elling Bjåstad.

Markedsdirektør i Veøy, Espen Angvik, er en av initiativtakerne til Veøy-skolen.

- Vi har laget en tenkt skisse som inkluderer utvikling på tre punkter: Teknisk, kultur og menneskelige relasjoner. Når vi nå har fått inn verdens beste rektor, kan han komme inn og bidra med sine tanker – og videre utvikling fra skisse til realitet. Det er fantastisk at vi har kommet hit, dette skal bli uhyre spennende i fortsettelsen, sier Angvik.



Powered by Labrador CMS