"DET GRØNNE SKIFTET":

To nye Rockwool-merkede Scania G410 biogass blir å se i Oslo-området fremover.

Rockwool satser på biogass mellom Moss og Oslo

Rockwool mener biogass er en god løsning for «det grønne skiftet».

Publisert

Isolasjonsprodusenten Rockwool har fått på plass to nye biogassbiler. Kjøretøyene skal erstatte 60 prosent av leveransene deres fabrikk i Moss til Oslo sentrum med mer klimavennlig transport.

- Vi har lenge jobbet med grønn transport, både i samarbeid med transportører og direkte med lastebilprodusenter som er i front på feltet. Nå har vi bestemt oss for å teste biogassløsningen. På denne måten blir vi klokere og får mer erfaring som vi kan bruke til å utvide satsingen til å omfatte mer av den nordiske transporten, sier Michael Rasmussen, logistikkdirektør i Rockwool Nordics.

Rasmussen mener biogass for tungtransport er et veldig godt alternativet per i dag. Han fortsetter:

- Den grønne omstillingen i transportbransjen er vanskelig, og det er utfordrende å finne ut hvilken vei pilen peker med fremtidens klimavennlige løsninger for transport. Per i dag mener vi biogass er et veldig godt alternativ som vil bidra til en betraktelig CO₂-reduksjon og utnyttelse av lokale avfallsressurser.

Rockwools samarbeidspartner, Veidekke, har flere byggeprosjekter i Oslo sentrum som fremover vil få isolasjonsprodukter transportert på biogass.

- Veidekke har et mål om å redusere 50 prosent klimagasser innen 2030, både innenfor direkte og indirekte utslipp. For å nå disse målene er vi avhengige av å ha leverandører som viser initiativ til mer klimavennlige løsninger. Rockwool viser at de tar den grønne omstillingen på alvor, både med fornybar energi på fabrikken i Moss og omlegging til biogass i transporten. Det gir også en god signaleffekt, sier Lars Evensen Paulsrud, miljøsjef i Veidekke Norge, i en pressemelding fra Rockwool.

Powered by Labrador CMS