Element Logic har i flere år samarbeidet med amerikanske RightHand Robotics om å utvikle en plukkrobot spesielt tilpasset plukk fra AutoStore-anlegg. Nå er den første installasjonen i drift hos Apotea.
Element Logic har i flere år samarbeidet med amerikanske RightHand Robotics om å utvikle en plukkrobot spesielt tilpasset plukk fra AutoStore-anlegg. Nå er den første installasjonen i drift hos Apotea.

Apotea: Første integrert med AutoStore

Tre robotarmer sørger for at kapasiteten ved Apoteas nye lager er 800 ordrelinjer i timen.

Publisert
eOperator plukker 24/7, og velger gjennom maskinlæring automatisk den beste måten å håndtere en vare i AutoStore.
eOperator plukker 24/7, og velger gjennom maskinlæring automatisk den beste måten å håndtere en vare i AutoStore.

Som Sveriges ledende nettapotek, stiller Apotea høye krav til lageret for å få til rask og smidig levering. Ambisjonene og satsingen på et helautomatisert lager har nå gjort at de når er blant de første i verden med robotplukking integrert med AutoStore.

– Vi så på muligheten for å utvide kapasiteten under pandemien. Vi ønsket å doble antall ordre, fra 50.000 til 100.000. Det var da vi begynte å se mot Element Logic og AutoStore. En viktig grunn til at vi valgte AutoStore var muligheten til å automatisere plukkingen. Det var viktig at vi kunne få akkurat denne løsningen fra Element Logic da det viste seg å være svært effektivt hos oss, sier Pär Svärdson, administrerende direktør i Apotea i en pressemelding fra Element Logic.

Gründer og CEO i Apotea Pär Svärdson satser på gode kundeopplevelser gjennom et høyautomatisert lager.
Gründer og CEO i Apotea Pär Svärdson satser på gode kundeopplevelser gjennom et høyautomatisert lager.

Apotekprodukter er et av de raskest voksende segmentene i både svensk og europeisk e-handel. Apotea er Sveriges største nettapotek, med landets mest omfattende utvalg av produkter, inkludert reseptbelagte legemidler.

AutoStore-installasjonen befinner seg ved Apoteas logistikksenter i Morgongåva næringspark, seks mil vest for Uppsala. Her har de investert i en helautomatisert lagerprosess levert av Element Logic. Målet er å optimalisere leveringer, øke effektiviteten og være rustet til å takle store variasjoner i ordreinngangen.

Første av sitt slag

Installasjonen er den første av sitt slag når vi snakker om omfanget av integrert automasjon og anlegget består av 20.000 kasser, med mulighet for å utvide med 5.000, 30 AutoStore-roboter (R5) og fire karusellporter. Tre av portene håndteres av robotarmen eOperator. I første omgang forventes den nye kapasiteten på Apotea å være 800 ordrelinjer i timen.

– Apotea er en imponerende aktør innen svensk e-handel. Nettopp fordi et av deres viktigste salgsargumenter er rask og nøyaktig levering, var det naturlig å koble AutoStore-løsningen sammen med Element Logics smarte plukkrobot, eOperator. Resultatet er forbedret ordrekapasitet, produkthåndtering og leveringstid, sier Anders Bohlin, salgsdirektør i Element Logic Sverige.

Den nye installasjonen hos Apotea er et internasjonalt samarbeid mellom Element Logic, AutoStore, RightHand Robotics og Apotea.

– For oss er det viktig å ha et system som kan håndtere variasjoner i produktstørrelse og ordreinngang, i tillegg må det kunne utvides etterhvert som vi vokser. At vi har tatt denne investeringen nå gjør oss mer effektive og vil hjelpe oss med overgå kundenes forventninger, sier Svärdson.

– For Apotea er løsningen fra Element Logic forenlig med målet om å kombinere optimal lagereffektivitet og miljøhensyn. Vi ser frem til å følge Apoteas reise mot mer presise leveranser med lavere energiforbruk og bedre arbeidsforhold, særlig med tanke på støy og ergonomi, sier Thomas Karlsson, Managing Director i Element Logic Sverige.

Maskinlæring

Installasjonen av eOperator gjør Apotea til pionérer internasjonalt når det gjelder robotplukk fra AutoStore. eOperator plukker 24/7, og velger gjennom maskinlæring automatisk den beste måten å håndtere en vare i AutoStore. Resultatet blir optimalisert ordrekapasitet, produkthåndtering og kortere leveringstid.

– Leveringstid er veldig viktig for oss. eOperator gir oss muligheten til å levere varene raskt til kunden fordi robotarmen jobber om natten og i helger. Vi får døgnkontinuerlig drift som er helt eksepsjonell. Det øker effektiviteten, gir raskere leveranser og billigere drift. Med disse resultatene ble det naturlig å si: Ja, dette går vi for, sier Svärdson.

Logistikkanlegget til Apotea har også satset hardt på bærekraft. Der finner du et av Sveriges største solcelleanlegg på taket som forsyner energi til hele lageret.

– Målet vårt er å bli Sveriges mest bærekraftige selskap. Det er et modig og ambisiøst mål. Det er viktig for menneskeheten og miljøet vårt, men også for å være konkurransedyktig. Jeg tror fremtidens kunder vil kreve en helt annen tilnærming til bærekraft enn i dag, sier Svärdson.

Powered by Labrador CMS