Enkelt forklart:

Yucatánstredet

2. Yucatánstredet

Yucatánstredet spiller en viktig rolle for trafikk inn og ut av Mexicogolfen. 

Publisert Sist oppdatert

Kort oppsummert: En gateway til Mexigogolfen

Yucatánstredet er et viktig maritimt sund som ligger mellom Mexico og Cuba. Det forbinder Mexicogolfen i vest med Karibien i øst og spiller en nøkkelrolle i internasjonal skipsfart.

Stredet er omtrent 200 kilometer bredt og ligger mellom Yucatán -halvøya i Mexico og den vestlige delen av Cuba. 

Stredet spiller en betydelig rolle i internasjonal skipsfart, spesielt for skip som reiser mellom Atlanterhavet og Mexicogolfen eller videre inn i Stillehavet gjennom Panamakanalen. Det er blant annet en viktig rute for oljetransport fra oljefeltene i Mexicogolfen, samt for handelsskip og cruiseskip som reiser mellom Nord-Amerika, Karibia og Sør-Amerika.

Stredet ligger i en maritim sone der det finnes flere alternative ruter. Sammenlignet med for eksempel Florida-stredet (som ligger mellom Florida og Cuba), er Yucatánstredet mindre trafikkert. 

Yucatánstredet er imidlertid fortsatt viktig for regional og internasjonal skipsfart, spesielt for trafikk til og fra havner på den vestlige delen av Karibien og Mexicogolfen.

Enkelt forklart

  • Under vignetten "Enkelt forklart" har vi artikler som gir en faglig kontekst til mye av det vi skriver om til daglig i Logistikk Inside, men som ikke er rene bransjenyheter.
  • I en hektisk hverdag tar en det ofte for gitt at alle er godt kjent med de begrepene man slenger rundt seg med den største selvfølgelighet. Slik er det sjelden. Mange av våre lesere er eksperter innen sinet fagfelt, men abonnerer på Logistikk Inside nettopp for å kunne få en større forståelse av helheten i de globale forsyningskjedene og de ulike delene som inngår i denne helheten. 
  • Derfor håper vi at våre artikler under vignetten "Enkelt forklart" kan bidra til at du får en økt forståelse og interesse for fagfeltet.
  • Vi gjør oppmerksom på at artiklene vi publiserer ikke alltid blir vedlikeholdt og oppdatert for ettertiden. For artikler som er flere år gamle kan det være forhold som gjør at noe av innholdet er utdatert.
Powered by Labrador CMS