DB Schenker har gjennomført felttester i 2023 med eTrailerne som viste betydelige drivstoffbesparelser.
DB Schenker har gjennomført felttester i 2023 med eTrailerne som viste betydelige drivstoffbesparelser.

Starter utrulling av Schenkers 2000 nye eTrailere fra 2024

De har blitt omtalt som en gamechanger for veitransporten, de såkalte eTrailerne. DB Schenker bekrefter også at tilhengerne kommer til å tas i bruk i Norge.  

Publisert Sist oppdatert
Wolfgang Frank, Head of Land transport Norway i DB Schenker.
Wolfgang Frank, Head of Land transport Norway i DB Schenker.

DB Schenker signerte i fjor høst en samarbeidsavtale med Trailer Dynamics og Krone Commercial Vehicle Group om bruk av eTrailere i europeisk landtransport. Gjennom avtalen forhåndsbestiller Schenker 2000 eTrailere.

En eTrailer er en henger med en batteripakke, som kan bidra til drivstoffeffektivitet for trekkvognene, uavhengig av hvilken energibærer den bruker. Den vil kunne kutte drivstoff-forbruket for en dieselbil, og vil kunne øke rekkevidden på en elektrisk trekkvogn dramatisk.

Starter utrullingen neste år

Logistikk Inside kontaktet DB Schenkers internasjonale kommunikasjonsavdeling for å høre mer om planene om når denne teknologien skal rulles ut i Europa, og fikk til svar at DB Schenker-konsernet vil rulle ut disse 2000 eTrailerene i sitt europeiske nettverk fra og med 2024. 

Wolfgang Frank, leder for forretningsområdet landtransport i DB Schenkers norske virksomhet og følger opp denne saken fra norsk side.

- Kan du fortelle mer om angående reduksjon av utslipp fra transporten? 

- Med felttesten, som ble gjennomført i Frankrike om våren 2023, kunne konkrete besparelser i dieselforbruk i reell drift hos DB Schenker verifiseres for første gang. I et profesjonelt testmiljø ble dieselforbruket til semitrailersystemet med en konvensjonell tilhenger sammenlignet med dieselforbruket til semitrailersystemet i kombinasjon med en eTrailer. Besparelsene varierte avhengig av topografien eller rutearten i driftsområdet, forklarer han. 

Av en pressemelding fra konsernet i april fremkommer det at besparelsen lå i spennet mellom 24 og 55 prosent. 

Et annen resultat av testen viste at det totale energiforbruket av elektrisk og fossil energi, og dermed besparelsene i dieselforbruk, kan forutsies nøyaktig. Til dette har Trailer Dynamics utviklet programvare for ytelsesanalyse som brukes i rådgivning av kunder. Det faktiske målte energiforbruket i testen avvek kun med 0,7 prosent og 0,9 prosent fra prognosene. 

Kommer også til norske veier

Frank bekrefter at eTrailers blir å se på norske veier. 

- Disse eTrailerne er et viktig element for å støtte vår videre elektrifisering av vår langtransportsflåte i Norge sammen med flere andre alternativer som lastebiler som drives av biogass, elektriske langtransportslastebiler og hydrogenlastebiler. Vi regner med å implementere eTrailers i løpet av 2025. Erfaringene vi samler nå i DB Schenker og den videre suksessen til denne teknologien i Norge vil avgjøre hvor raskt vi skalerer opp antall eTrailers i Norge, forteller han. 

En av Europas største innen veitransport

DB Schenker er som kjent en av de største aktørene i Europa innen veitransport. I tillegg til cirka 2700 egeneide kjøretøy disponerer selskapet totalt en flåte på over 33.000 kjøretøy via et bredt nettverk av faste samarbeidspartnere. 

- DB Schenker ser kontinuerlig på ny teknologi for å dekarbonisere våre landtransportoperasjoner. Vi jobber mot å oppnå CO2-nøytral bydistribusjon over hele Europa for vår egen flåte. I mellomtiden styrker vi vår flåte, som for øyeblikket består av 2700 kjøretøy, og vi planlegger å øke dette antallet ytterligere. For mellom- til langdistanse har vi også forpliktet oss til alternative flåtekjøretøy og vil fortsette å investere i og øke vår alternative flåte. Vi evaluerer hvilken teknologi som er tilgjengelig og hvordan den kan passe våre behov, og er alltid villige til å diskutere behovene til kundene våre, forteller han. 

-Hva er statusen for Schenker for øyeblikket med hensyn til lastebiler med elektrisk drift, biogass og hydrogenkraft? 

- DB Schenker står for teknologiåpenhet og opererer alle disse teknologiene i ulik skala over Europa, avhengig av kundens behov, lokale forskrifter og økonomisk miljø. 

DB Schenker har hatt Volta Trucks’ distribusjonsbiler Volta Zero som en viktig fremtidig satsing og har gjennomført en rekke testpiloter og hadde ifølge tidligere rapporter 1470 kjøretøy i bestilling før lastebilselskapet ble begjært konkurs i oktober. 

- Hva er statusen med hensyn til Volta og hvilke andre alternativer er på bordet? 

- DB Schenker vil nøye overvåke prosessen og bestemme i rett tid hvordan man skal fortsette. Vi ønsker Volta Trucks all mulig suksess i den kommende prosessen, kommenterer Frank (kommentaren ble gitt et par dager før det ble kjent at Luxor Capital Group kjøper opp konkursboet og dermed blåser liv i el-lastebilprodusenten).

Powered by Labrador CMS