Per Olof Arnäs er generalsekretær i Game Changing Alliance.

Blir Game Changing Alliance en gamechanger?

Mandag 29. april lanseres det hos søta bror en spennende "miljøallianse" for logistikk- og transportnæringen. 

Publisert Sist oppdatert

En ny allianse ledet av Per Olof Arnäs, en anerkjent logistikkekspert med en forskningsbakgrunn fra Chalmers og 35 års erfaring i transport- og logistikkbransjen, tar sikte på å transformere sektoren mot mer bærekraftige løsninger. 

Alliansen, kjent som Game Changing Alliance, består av ni innovative selskaper, inkludert Adnavem, AIron, BEV_R, Circumflex, Duva, Ember, InQuire, Sicopa og TruckTrust. Ifølge pressemeldingen er det ventet at flere andre store aktører er ventet å bli med.

Arnäs påpeker at alliansen fokuserer på implementering av smarte energisystemer, nye forretningsmodeller og avansert teknologi for å møte dagens utfordringer med energiforsyning, teknologisk utvikling og utdaterte forretningsmodeller. Han understreker viktigheten av en ny tilnærming der bærekraftig utvikling og økonomisk vekst går hånd i hånd.

- Bærekraft og miljø er ikke en utfordring som løses lokalt, men globalt og regionalt. Har dere noen kontaktpunkter for dette arbeidet også i Norge? 

-  BEV_R er i dialog med både eieren av infrastrukturen og eieren av elektriske tunge kjøretøy i Norge. Hvilke ønsker vi ikke å gå ut med på dette tidspunktet, men alle er sentrale aktører på Østlandet. forteller Arnäs til Logistikk Inside.

- Vi må jobbe sammen for å løpe raskere

Fredrik Söderström, CEO InQuire.

Initiativet er en felles satsing av totalt ni forskjellige selskaper med spisskompetanse innen ny teknologi, disruptive forretningsmodeller og fornybar energi, alle med en felles visjon om å akselerere den grønne omstillingen i transport- og logistikkbransjen. 

– Vi står overfor vår største utfordring noensinne, og for å nå klimamålene må vi jobbe sammen. Game Changing Alliance vil gjøre det mulig for bransjen å løpe raskere, sier Fredrik Söderström, CEO i InQuire.

Batterielektrisk drift

Tony Edmundsson, administrerende direktør i BEV_R, fremhever selskapets innsats for å fremme bruk av batteridrevne tunge kjøretøyer. BEV_R har utviklet en plattform som integrerer kjøretøy og tilbyr infrastruktur for lading samt optimalisering av ruter i sanntid, noe som er avgjørende for å oppnå fossilfri lastbiltrafikk i Sverige og Norden.

Mobiliserer til "svenske Arendalsuka"

Som en del av sin strategi for å akselerere overgangen til mer bærekraftige praksiser, vil Game Changing Alliance arrangere seminarer og delta i debatter under Almedalsveckan på Gotland i slutten av juni. Dette er svenskenes svar på Arendalsuka, en politisk møteplass som har blitt arrangert årlig siden 1968 (med unntak av covid-årene 2020 og 2021). 

Powered by Labrador CMS