Ubetinget fengsel på sjåfør med over 2 i promille som skyldte på munnskyll

Kollega varslet politiet som hentet sjåføren på Coop Norges hovedlager ved Jessheim.

Publisert

25. oktober i fjor, ble politiet tilkalt til Coop Norges hovedlager ved Jessheim. En lastebilsjåfør varslet om en sjåførkollega som nesten hadde kjørt på dennes bil på området og som luktet alkohol.

Det ble målt en promille på 2,09 på legevakta en snau time etter at politiet først ble varslet.

Sjåføren hevdet i Romerike og Glåmdal tingrett at han hadde tannverk betennelse i tannkjøttet og at han hadde skylt flere ganger med Listerine i løpet av natten og morgenen da han kjørte til Jessheim.

Da han sto parkert utenfor varelageret, skal smertene har vært så store at han måtte døyve det med alkohol, skriver Romerikes Blad (krever abonnement) med henvisning til rettssaken. Sjåføren skal ha drukket tre pappkrus med ren vodka mens han satt i den parkerte lastebilen.

Fartsskriveren viste at bilen hadde stått i ro fire minutter før politiet ankom. På denne tiden skal sjåføren ha rukket å drikke tre pappkrus á 2 dl 40 prosent vodka og rydde vekk vodkadunken og hatt skyhøy promille i politiets blåseprøve rett etterpå.

Det hadde ikke retten noen tro på at var mulig, like lite som at munnskyll skulle slå ut i promille. Mannen ble dømt til 30 dager ubetinget fengsel og 10.000 kroner i bot.

- Det ser ut som det blir en anke, sa mannens forsvarer til RB.no mandag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS