Årsrapport 2023:

CEO Lasse Kristoffersen leverte tidenes beste resultat for Wallenius Wilhelmsen.

Wallenius Wilhelmsen-konsernet 2023: Endte året med 9,86 milliarder på bunnlinjen

Wallenius Wilhelmsen-konsernet bokførte et resultat etter skatt ifjor på 967 millioner dollar. Med en dollarkurs ved nyttår på 10,2 tilsvarer dette et valutajustert overskudd på 9,86 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den norsk-svenske RoRo-giganten Wallenius Wilhelmsen la denne uken frem tidenes årsresultat, en uke etter at den norske RoRo-konkurrenten Höegh Autoliners gjorde det samme.

Men der Höegh rapporterte et rekordkvartal i fjerde kvartal ifjor, måtte Wallenius Wilhelmsen konstatere at de ikke klarte å leve opp til det samme. Driftsinntektene var 5 prosent lavere i 2023 enn i 2022, mens resultatet for kvartalet var ned hele 45 prosent, fra 328 millioner dollar i Q4 i 2022 til 134 millioner i Q4 i 2023.

Konsernsjef Lasse Kristoffersen var godt fornøyd med å levere nok et rekordår, til tross for at Q4 isolert sett endte lavere enn mange hadde ventet på forhånd.

- 2023 var et rekordår for oss, og alle de tre forretningssegmenter leverte sterke resultater. Vår EBITDA endte på 1807 millioner dollar for året, noe som ytterligere styrker vår finansielle styrke og muliggjør en betydelig utbyttebetaling til våre aksjonærer, meldte han i kvartalsrapporten. 

- I 2023 ble det inngått en rekke kontrakter med viktige kunder, noe som reflekterer både et partnerskap om dekarbonisering og vilkår og priser i tråd med det gjeldende markedet. Vi tar dette som et bevis på vår evne til å levere bransjeledende produkter og tjenester. Til tross for økt usikkerhet i Rødehavsområdet og tørken i Panamakanalen, opprettholder vi vår forventning for 2024, og forventer at den blir bedre enn 2023, avrundet han.

Styret foreslår å betale maksimalt utbytte under nåværende utbyttepolitikk for 2023, det vil si 482 millioner dollar, som tilsvarer cirka 5,04 milliarder kroner etter dagens kronekurs. Styret anbefaler samtidig å endre utbyttepolitikk og gå over til en såkalt "pay-as-you-go"-ordning fra og med første halvår i år.

Powered by Labrador CMS