SAMMENSATT: EAB har levert blant annet hyllereoler og kartonggjennomløpsreoler som bærer Knapps banesystem i det nye lageret til Farmasiet.

– Et unikt prosjekt

VESTBY: At det skulle leveres lagerinnredning bygget inn i en annen produsents automasjonsløsning, gjorde at EABs prosjekt hos Farmasiet ble unikt.

Publisert

Selv om Farmasiets nye lager har høy automasjonsgrad, trengs også en del standard lagerinnredning. I dette tilfellet skulle den konvensjonelle innredningen fra EAB i stor grad jobbe «sammen med» Knapps automasjon.

– Det var sånn sett et særegent prosjekt. Vi som leverandør av interiøret måtte tilpasse oss Knapps installasjon. Det var Knapp sine tegninger som var førende for alt, sier Øystein Granslo hos EAB.

Tilpasninger

LEVERANDØRER: EAB, her representert ved Runar Bøe (til venstre) og Øystein Granslo, har stått for den konvensjonelle lagerinnredningen hos Farmasiet.

EAB har levert pallereoler med 800 palleplasser, hyllereoler med 5200 lokasjoner og kartonggjennomløpsreoler til 10.600 lokasjoner hvor reolene bærer Knapp sitt banesystem til Farmasiets lager. For at alt skulle passe samme med Knapps automasjon, var det mange tilpasninger som måtte gjøres. Da var det en fordel å være en leverandør som er eid av fabrikken, og ikke en forhandler langt ned på rangstigen.

EABs innredning produseres i Smålandsstenar i Sverige, og dermed var det relativt lett å få gjort de nødvendige spesialtilpasningene.

– Det ble en gevinst å være så tett knyttet til fabrikken. Det å spesialtilpasse innredningen var en forutsetning for at dette skulle bli bra, og vi måtte ta frem noen produkter vi normalt sett ikke har, sier Granslo.

Blant annet ble det tilpasset avstander mellom stolper, det ble brukt ikke-standard seksjonsbredder, og det ble laget en type hattprofil som EAB ikke hadde fra før. Men som de nå kan tilby til flere.

– Nå har vi innført den hattprofilen som et standardprodukt, sier Granslo.

God dialog med Knapp

Han har i prosessen hatt god løpende dialog med Knapps prosjektleder, som var svært samarbeidsvillig, selv om Knapp naturlig nok var rigide i prosjektfasen.

Selv om det ble et prosjekt med mye spesialtilpasninger, forteller Granslo at det ikke er noen ekstra prosjektkostnader for kunden.

– Vi har ikke tatt noen prosjekteringskostnad, det gjør vi nesten aldri. I og med at vi produserer alle artiklene selv, er det heller ikke noen merkostnad for kunde der, annet enn om det blir brukt mer stål enn i standardløsningene, sier han.

Powered by Labrador CMS