Økonomi:

Bergen Porthandling: - Trist og overraskende konkurs

10. januar ble Bergen Porthandling AS slått konkurs av Hordaland tingrett etter selv å ha begjært oppbud. Dette skjedde bare fem uker etter at Bergen Havneservice AS overtok eierskapet i tidligere Westport Bergen AS og skiftet foretakets navn til Bergen Porthandling AS.

Publisert Sist oppdatert

- Dette kom veldig overraskende på oss, og er selvsagt skuffende og leit både for ansatte og kunder, forteller Kristian Løvaas til Logistikk Inside.

Han er CEO i Westport, som inntil 1. desember 2023 var eier av terminalselskapet i Bergen, som ble etablert i 2019 av det Risavika-baserte morselskapet Westport. Dette selskapet lever videre i beste velgående og må ikke forveksles med selskapet som nå er slått konkurs.

 Dialog i ni måneder

Løvaas forteller at styret og eier Westport gjennom store deler av 2023 var i dialog med ulike aktører for å finne nye eiere til selskapet.

 - Årsaken var todelt. For det første var det de rent markedsmessige forholdene gjennom 2023, med en nedgang i godsvolumer på nesten 30 prosent. I tillegg hersket det stor usikkerhet rundt fremtidig havnemodell i Bergen. Dette var ikke noe vi anså å være av forbigående art, sier han.

Valget falt på Bergen Havneservice, som i mange år har tilbudt terminaltjenester i Bergen. Selskapet overtok samtlige aksjer og arbeidsgiveransvar for syv faste ansatte.

- Vi følte oss sikre på at de kunne sikre videre drift av selskapet gjennom stordriftsfordeler og en redusert kostnadsbase, så at de melder oppbud kun fem uker etterpå kommer veldig overraskende på oss, medgir Løvaas. 

- Årsakene til oppbudet kan ikke jeg svare for, det spørsmålet må rettes til de nye eierne, legger han til.

- Ingen kommentar

Det har vi da også gjort. Logistikk Inside har mandag via telefon vært i kontakt med Harald Skogheim, styreleder, daglig leder og majoritetseier i Bergen Havneservice AS. Han ønsket ikke å gi noen kommentar til årsaken til at selskapet meldte oppbud eller hva som skjer med de ansatte som fulgte med i virksomhetsoverdragelsen i desember eller om kunder.

- Jeg er ikke interessert i å gi noen kommentar om dette, det er trist nok som det er, var hans ordknappe kommentar.

- Interesse for boet

Også bobestyrer Rolf Bakke Hjertaker i advokatselskapet Schjødt var ordknapp da vi fikk han i tale, og han viste til Bergen Havneservice og styreleder Harald Skogheim for kommentarer. Han kunne imidlertid fortelle at det er registrert interesse fra andre aktører i forhold til boet.

 

Powered by Labrador CMS