GJENBRUK: Pappemballasje kan brukes en gang til som fyllmateriale, forteller Cecilie Buck Rustad hos Rajapack.

Bruk emballasjen en gang til

BÆREKRAFTIG: Med denne maskinen får pappavfallet nytt liv.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FÅR NYTT LIV: i løpet av sekunder gjør maskinen om papp-avfall til utmerket fyllmateriale.

Det kastes mye papp ved norske produksjons- og lageranlegg. Men esken som er ferdigbrukt eller avkappet som ikke lenger trengs, kan få et nytt liv som fyllmateriale i den neste pakke som skal sendes ut.

På Transport & Logistikk på Gardermoen i slutten av oktober var Rajapack til stede og viste frem en rekke smarte produkter innen emballering og pakking. Blant dem en pappmakulator som gir brukt papp ett ekstra liv.

MILJØVENNLIG: Resirkulert strekkfilm er like sterk som vanlig strekkfilm, sier Cecilie Buck Rustad hos Rajapack.

Maskinen er meget robust og tape og stifter som eventuelt sitter på pappen hindrer ikke makuleringen. Det finnes to utgaver av maskinen, en bordmodell som håndterer enkel og dobbel bølgepapp, samt en kraftigere modell med hjul som også kan makulere trelags bølgepapp.

- Denne lager fyll av papp som likevel skal kastes, og er således vært miljøvennlig, sier distriktsansvarlig selger Cecilie Buck Rustad.

Hun forteller at Rajapack, som har Norges bredeste sortiment innen emballasje og emballasjeprodukter, har et sterkt miljøfokus.

- Raja som gruppe skal ha nullutslipp i sin produksjon innen 2025, sier hun.

Et annet miljørettet produkt på standen til Rajapack, er strekkfilm av resirkulert plast.

- Vi opplever i dag stor etterspørsel etter resirkulert plast, som jo kan brukes til alt med unntak av matvarer, sier Buck Rustad.

Foreløpig er den resirkulerte strekkfilmen kun tilgjengelig fra hånddispenser, men etter planen skal Rajapack tilby en strekkfilmmaskin med den resirkulerte plasten fra neste år.

Powered by Labrador CMS