Harald Solberg , administrerende direktør i Rederiforbundet.

- Uakseptabelt og næringsfiendtlig

- Dersom kompensasjonsordningen skal avvikles 28. februar, må det også bety at alle smitteverntiltak skal avvikles senest 28. februar.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hvis ikke er dette helt urimelig overfor de delene av næringslivet som fortsatt rammes av smitteverntiltak– og kommer til å fortsette å slite i lang tid fremover, sier Harald Solberg, administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

Rederiforbundet påpeker på sine nettsider at stortingsflertallet bestående av Ap, SP og SV, først annonserte at støtteordningene for næringslivet skal avvikles. Kort tid etter kom melding fra FHI om at smitten øker kraftig. Kombinasjonen av de to betyr at næringslivet må stålsette seg for en svært krevende periode fremover.

- God nok forståelse?

- At kompensasjonsordningen skal avvikles, betyr at det private næringsliv må bære kostnadene for nedstengingen selv. Det er i tilfelle et linjeskifte i pandemihåndteringen, som ikke kan karakteriseres som annet enn næringsfiendtlig. Ingen næringsaktører har noen som helst innflytelse på de smitteverntiltakene, som rammer deres virksomhet. Dersom flertallet på Stortinget nå i tillegg sender hele regningen for tiltakene til bedriftene, vil mange komme i en svært alvorlig situasjon. Vi stiller spørsmål ved om regjeringspartiene og SV har en god nok forståelse av den situasjonen næringslivet nå står i, sier Solberg og legger til:

- Under enhver kritikk

- En avvikling av kompensasjonsordningen, uten at det samtidig kan garanteres at smitteverntiltakene oppheves, er helt urimelig. Den politiske prosessen i denne saken er under enhver kritikk. Vi har forståelse for at prosessen bør gå raskt, men vi forventer at næringslivet og berørte parter, blir invitert til å gi sine innspill, sier han. Det har ikke skjedd i Stortingets behandling av denne saken.

Powered by Labrador CMS